Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - ozan

#1
Forum da yer alan Av. Arkadaşlar

2003 ile 2010 yılları arasında yaklaşık 60 a yakın basın yoluyla işlenmiş suçlardan dolayı dava dosyası var. Banların ağırlıklı bir bölümü verilen para cezalarından oluşuyor. Bir kısmı da para cezalarının ödenmemesinden kaynaklı hapse çevrilmiş olanlardan. Az bir bölümü ise yargılamalar sürerken 3. yarğı paketi çıktıgında basın davaları tüm sonuçlarıyla birlikte kendiliğinden düşürüldü. Ve bunların infazının tümüyle iptali için 3 yıl süreyle aynı suçu işmemek şartı konuldu. 3 yıl dolmak üzere ve suç işlenmedi. Bu durum mevcud haliyle memur olmaya engel teşkil edermi?

Not: Adli sicil kaydında 30 a yakın kayıt görünüyor. Bunlar sildiriebilirmi?
#2
Ender55 özel mesaj ve mail attım sana, bana ulaşabilirmisin acaba? Daha detaylı öğrenmek istiyorum durumu.

(Forum yöneticisi arkadaşlar kusura bakmayın eger yanlış birşey yapıyorsam)
#3
gumus55

Arkadaşım söylediklerini tam olarak anlayamatım daha detaylı anlatabilirmisiniz? Yönetmelige göre "ilaca dirençli ve yaygın sekel bırakan" tüberküloz hastalarının askere alınmadığı yazıyor. Sen diyorsun ki tüberküloz hastalığını yayma aktif yani bulaşıcı olarak geçirenlermi alınmıyor. Biraz açabilirmisin, senin durumun neydi?
#4

Hocam bende yanıtınız için teşekür ederim ancak kafamdaki sorun çözülmüş olmadı.

Yanıt belki bir parçada olsa fiili uygulamayı bilmekle ilgilidir. Çünkü özellikle B bendinin yoruma fazlasıyla açık olduğunu düşünüyorum. Örnegin yaygın sekel tanımlamasının bir standardı yok, "iki santimden büyük tüberkülomlar" a iki santim dahilmi belli değil. Üstelik yeni yönetmelikteki uygulamaya rağmen uzman erbaş alımı, eskeri okullara başvuru koşulları vb arasında hala daha tüberküloz geçirmemiş olmak zorunluluğu muhafaza ediliyor. Bu durumda bir çifte standar ortaya çıktığı gibi hastalığın önemi ve buna karşı alınacak önlemler açısından tıbbı, hukuki hemde etik bir tartışma olduğunu düşünüyorum.

İki soruylada yorumumu bitiriyorum. Örnegin bende tam iki santimlik bir tüberkülom var ve nekadar yayğın(çünkü yayğınlığın bir standardı yok) olduğundan bağımsız sekelde var. Bu duramda askere alınırsam hukuki bir itiraz hakkım doğarmı, ikincisi madem askere alımlarda belli sınırlarda verem hastalığı geçirmiş olmak engel olmaktan çıkarılmış ohalde uzman erbaş alımı, askeri okullara başvuru koşullarındaki kuralın devam ettirilmesi nedeniyle, hem eşitlik ilkesi açısından hemde hastalığın tıbbi önemi açısından bir itiraz hakkı dogarmı. Selamlar...
#5
Merhaba Yusuf hocam

Bu yayınladığınz yönetmelik Şubat ayında yeniden düzenlenmiş olan yönetmelik mi acaba?, Yeni yönetmelikte Tüberküloz geçiren hastaların "ilaca dirençli tüberküloz" olmamak ve yaygın sekel bırakmamak kaydıyla askere alınacağına dair vurgular var. 46. maddenin a) (yeni yönetmeliğin) bendini dikkatli incelerseniz vurgular dikkatinizi çekecektir. Ayrıca bu değişiklikle ilgili basında çıkan haberlerde de benzer vurgular var. Verem hastalığı geçirmiş olanların askerlikle ilişiği kesilmeyecek deniyor. Fakat uzman erbaş alımı, askeri liselere başvuru vb koşulları arasında ise Tüberküloz hastalığı geçirmemiş olmak hala zorunlu koşullar arasında bulunuyor. Garip bir çelişki. Bende tüberkoloz tedavisi gürüyorum ve iki ay sonra tedavi bitecek. Şuanda hastalıktan kaynaklı tecilliyim fakat GATA daki doktor seni askere alacaklar dedi yeni yönetmeliğe dayanak.  Yönetmelikdeki değişikliği nasıl yorumlamak gerektiğini tam olarak kestiremedim doğrusu. Örneğin "aktif basiler çıkarmış olmak" yani hastalığı bulaşıcı düzeyinde geçirmiş olmak askere alınmamak için yeterlimi, yada askere alınmamak için tek koşul olarak "ilaca dirençli" tüberküloz geçirmiş olmakmı gerikiyor.