Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Eylül 2024, 02:17:19

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 464
  • Online ever: 554
  • (18 Mayıs 2024, 06:22:10)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 249
Total: 249

Apartmana ait su giderinden evime pis su sızıyor.

Başlatan ugur_ercan, 12 Eylül 2011, 14:39:01

« önceki - sonraki »

ugur_ercan

   İyi günler... Forumdaki benzer konuların hepsini okudum ama bir çözüm bulamadım, yardım ederseniz sevinirim.

   Ben 7 katlı 14 daireli bir apartmanın bodrum katında oturuyorum. Apartmanın gider borusu apartmanın dışında, kaldırımın altında ve İSKİ kanalına bağlanmadan kırılmış. Ev bodrum katta olduğu için toprağa sızan su evin yatak odası ve antre duvarlarının sıvasını şişirdi, kokuda cabası. 3 aydır yöneticiye söylüyorum yapacağız diyerek geçiştiriyordu, 1 ay önceki son konuşmamızda, birazda tartışınca "ben noter yoluyla yönetici değilim sıra geldi yöneticilik yapıyorum, apartmandaki kimse ortak giderlere para vermiyor, yaptırım gücüm yok, bildiğin yol ne varsa uygula" dedi.

   Önce İSKİye başvurdum, onların alanı değilmiş apartmanın sorunuymuş. Sonra devletin avukatları olduğunu duydum, öyle birşeyde yokmuş. En son belediyeye başvurdum onlarda bizim yaptırım gücümüz yok mahkemeye vereceksin dedi. Avukat tayin edebilecek gücüm olsa, tamir masrafı 600 civarı tutuyormuş, yaptırıp sizide rahatsız etmezdim.

   Hayatım boyunca adliye kapısı görmedim, ne yapmam lazım, kanunun beni koruyan bir maddesi varmı. Şimdiden teşekkür ederim.

Avukat

Merhabalar. Kat Mülkiyetiyle ilgili en netameli konuların başında ortak alanlarla ilgili yapılması icap eden tadilat ve tamirat masraflarının karşılanması hususu geliyor maalesef. Sizin bu olayda bana göre yapabileceğiniz en iyi şey, piyasa araştırması yapıp uygun bir fiyat almak ve başta yöneticiniz olmak üzere tüm kat maliklerine durumu özetleyen bir yazı yazarak şayet mesela bir haftalık süre içinde bu işler yönetim tarafından karşılanmaz ve yapılmazsa, .... TL masraf edilerek yapılması gereken işlerin tarafınızdan yapılacağını (ki burada ne tür işler yapılacağını açıklamanız ve masraf kalemlerini de açıkça belirtmeniz faydalı olacaktır) ve arsa payı oranında kat malikleri arasında paylaştırılarak tahsili yoluna gidileceğini belirtmeniz ve tüm bu hususları içeren yazıyı imza karşılığı yöneticinize ve kat maliklerine teslim etmeniz olacaktır. Vereceğiniz süre içinde işler yönetim tarafından yapılmazsa, bu aşamadan sonra mevcut durumu ve yapacağınız tamiratı olabildiğince fotoğraf/video ile kayıt altına almaya çalışın (aslında burada en iyi yol, mahkeme yoluyla delil tespiti amacıyla bilirkişi incelemesi yaptırmaktır; ancak bu yola başvurmak size takriben 250-500 TL arası masraf açacaktır). Yapılacak tamirat için harcayacağınız paralar karşılığında fatura/fiş almayı da sakın ihmal etmeyin. Son noktada şayet kat malikleri ödemeleri gereken bedeli ödemeye yanaşmazsa, ödemeyen kişilere karşı icra yoluna başvurmak ve borca itiraz edecek kişilere karşı da dava açmak dışında bir seçenek yok maalesef. "Ev alma, komşu al" sözü boşuna söylenmiyor... Kolay gelsin...