Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Eylül 2024, 02:21:57

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 464
  • Online ever: 554
  • (18 Mayıs 2024, 06:22:10)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 269
Total: 269

deneme süresinde istifa edebilirmiyim

Başlatan birce, 19 Kasım 2011, 19:34:08

« önceki - sonraki »

birce

merhabalar soruma en kısa zamanda cvp alabilirim umarım şimdiden teşkkürler bir dersanede işe başladım geçen yılda aynı dersanedydim bu yıl deneme süresinde ki(böyle bir ifada sözleşmede yer almıyor dersane sahibi olduğunu iddia ediyo,işe giriş tarihim 6 ama sözleşmeye 30 yazmış birinci sorum bunun bana ne gibi zararı dokunur hakkım varmı bunu merak ediyorum bide tabi en önemlisi 6 sında 2.ayım dolucak ben kasım 26da ayrılmak istiyorum önceden haber vermem gerekiyomu(ben vermek istemiyorum)vermezsem ne gibi durumlarla karşılaşaırım böyle bir istifa hamlesinde bulundum ama buna hakkım olmadığını beni mahkemeye verebileceğini söyledi çok tedirginim ben burda çalışmak istemiyorum huzursuz ve mutsuzum lütfen yardım edin..

Avukat

Merhabalar. 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 15. maddesi aynen şu şekildedir:

    DENEME SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

    Madde 15 - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.

    Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.


Bu maddeye göre sözleşmenizde iki aylık deneme süresinden bahsedilmişse, bu süre içinde elbette önceden bildirimde bulunmaksızın doğrudan doğruya sözleşmenizi feshedebilirsiniz. Sözleşmenizde deneme süresi yoksa (ve İş Kanunu'na göre haklı bir sebebiniz de yoksa) işveren sizden ihbar tazminatı talep edebilir. Bunun dışında sözleşme tarihinin ileri bir tarih olarak sözleşmeye yazılması, belki priminizi eksik yatırmanın ya da maaşınızı eksik ödemek istemenin yahut iki aylık deneme süresini bu yolla biraz daha uzatabilmenin bir ön hazırlığı olabilir. İşyerinden ayrılmayı düşündüğünüz (ve bu tarih itibariyle belki de ayrıldığınız) için, işe giriş tarihinin ileri tarih olarak sözleşmeye yazılmasının bunun dışında sizin için başka bir potansiyel sıkıntısı bulunmuyor (devam etmiş olsaydınız, işverenin kıdem/ihbar tazminatı hesaplamalarında da aleyhinize bir delil oluşturabilirdi). Kolay gelsin...