Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 06:56:16

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 539
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 527
Total: 527

İPOTEKLİ EV VE HACİZ İŞLEMLERİ

Başlatan hmzkzm, 11 Temmuz 2012, 11:46:55

« önceki - sonraki »

hmzkzm

AVUKAT  BEY ÖNCELİKLE BU GÜZEL HİZMETİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.BEN PROBLEMİMİ İĞNE UCU KADAR BOŞLUK EKSİK BIRAKMADAN ANLATIYORUM SİZE ÇÜNKÜ SİZİN GÖSTERECEĞİNİZ YOLA GÖRE AVUKATLA MUHATAP OLACAĞIM,BEN GEÇEN SENELERDE TİCARETLE UĞRAŞIYORDUM VE BİR BANKAYLA ÇALIŞIYORDUM BANKADAN 30.000 TL KREDİ ÇEKECEKTİM İPOTEK İSTEDİLER RAHMETLİ BABAMDA EVİNİ İPOTEK ETTİRDİ BANKAYA,AYRICA BU BANKANIN 1 ADETTE KREDİ KARTINI KULLANIYORDUM,BİR MÜDDET SONRADA 2.KREDİ TALEBİMDE 12,000 TL LİK KREDİ LİMİTİNİZ VAR ÇEKEBİLİRSİNİZ CEVABI ALDIM VE O KREDİYİDE KULLANDIM İŞYERİMİ KAPATANA KADAR KREDİ KARTIM VE 2 KREDİYİ ÖDÜYORDUM İŞYERİM KAPANINCA ÖDEYEMEZ OLDUM BİR ZAMAN SONRA DOSYAM AVUKATA GİTMİŞ FAKAT AVUKAT DOSYAMA HİÇBİR İŞEM YAPMAMIŞKEN DAVA DAHİ AÇMADAN BEN BABAMIN EVİ İPOTEK GÖSTERDİĞİ 30,000 TL LİK KREDİYİ BANKA ŞUBESİNDEN BİRAZ PEŞİNAT VEREREK TAKSİTLENDİRDİM ONUN TAKSİTLERİNİ ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUM AVUKAT BENİ ARIYOR VE BU BANKADAN YAPTIRDIĞIM BU TAKSİTLENDİRMEYİ AKSATMASAM DAHİ KENDİSİNİN BU TAKSİTLENDİRMEYİ İPTAL ETME YETKİSİ OLDUĞUNU VE KALAN DİĞER KREDİ VE KREDİ KARTI BORCU İÇİNDE EVİ SATIŞA ÇIKARABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR VE EN SON GÖRÜŞTÜĞÜMÜZDE AVUKAT BANA GİT BANKAYA TAKSİTLENDİRMENİ YAP YENİ TAKSİT TABLONU İMZALA BİRDE BANA GEL TOPLAM TÜM BORCUN İÇİN TAAHÜT İMZALAMAN LAZIM YOKSA BANKADAN TAKSİT YAPSAN DAHİ İPTAL EDERİM DİYOR ŞİMDİ BU TABLOYA GÖRE SİZE SORULARIM ŞUNLAR ;

1) BABAM TEK KREDİ İÇİN EVİ İPOTEK VERMİŞTİ BANKA VEYA AVUKAT DİĞER KULLANDIĞIM KREDİYİ VE KREDİ KARTIMIDA EVİN İPOETİĞİ DAHİLİNDE KULLANIP O BORÇLAR İÇİN EVİ SATABİLİRLERMİ ?
2)BEN KALAN İKİ BORCUMUDA BANKADA TAKSİTLENDİRSEM BANKA TAKSİTLENDİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR BU DURMDADA  AVUKATA TOPLAM 3 BORÇ İÇİN TAAHÜT İMZALAM ZORUNLUMUDUR.
3)AVUKAT NEDEN ARADAN ÇEKİLMİYOR,DOSYAM ONDA AMA HİÇBİR İŞLEM YAPMAMIŞ MAKSAT BENİM BORÇ ÖDEMEMSE BEN BANKDAN TAKSİTLENDİRİP ÖDEMEK İSTİYORUM BANKADA BUNA OLUR VERİYOR AVUKAT HALA BENDEN NEDEN TAAHÜT İSTİYOR VE DOSYA PARASI VS... MASRAFLARI TALEP EDİYOR
4)SON OLARAK YENİ İCRA YASASINDA KİŞİNİN HALİNE MÜNASİP EVİ HACZEDİLEMEZ DİYOR ÇEKTİĞİMİZ KREDİ KARŞILIĞINDA İPOTEK OLARAK VERDİĞİMİZ EVDEN BAŞKA Bİ EVİMİZ MALIMIZ YOK BU ANLAMDA DÜŞÜNÜLÜRSE EVİMİZİN HACİZLE SATILMA DURUMU NASIL OLUR İPOTEKLİ OLDUĞU İÇİN DURUM YENİ YASAYA UYGUN DEĞİLMİ ?


NE OLUR ACELE BİR YOL GÖSTERİN BANA ÇÜNKÜ AVUKAT BANA 15 GÜN MÜSAADE ETTİ EĞER GİDİP 1,000 TL VERMEZSEM VE TAAHÜT İMZALAMAZSAM EVİ SATACAKMIŞ ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yap1) BABAM TEK KREDİ İÇİN EVİ İPOTEK VERMİŞTİ BANKA VEYA AVUKAT DİĞER KULLANDIĞIM KREDİYİ VE KREDİ KARTIMIDA EVİN İPOETİĞİ DAHİLİNDE KULLANIP O BORÇLAR İÇİN EVİ SATABİLİRLERMİ ?

Bankalar ipotek resmi senetlerinde her türlü alacaklarının ipotek kapsamında olduğunu belirtirler. Dolayısıyla burada da muhtemelen tüm borcunuz ipotek kapsamındadır. Durumu net olarak anlayabilmek için ipotek resmi senedini incelemeniz gerekir.

Alıntı Yap2)BEN KALAN İKİ BORCUMUDA BANKADA TAKSİTLENDİRSEM BANKA TAKSİTLENDİREBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR BU DURMDADA  AVUKATA TOPLAM 3 BORÇ İÇİN TAAHÜT İMZALAM ZORUNLUMUDUR.

Alacaklı ile anlaşacaksanız, bu anlaşma alacaklının dikte edeceği (ve sizin karşı tekliflerinizle belki de kısmen değişecek olan) şartlar çerçevesinde yapılacaktır. Dolayısıyla yasal yönden böyle bir zorunluluk yok, ancak alacaklı anlaşma yapmak için taahhüt imzalamanızı şart koşuyorsa, yapacak bir şey de yok...

Alıntı Yap3)AVUKAT NEDEN ARADAN ÇEKİLMİYOR,DOSYAM ONDA AMA HİÇBİR İŞLEM YAPMAMIŞ MAKSAT BENİM BORÇ ÖDEMEMSE BEN BANKDAN TAKSİTLENDİRİP ÖDEMEK İSTİYORUM BANKADA BUNA OLUR VERİYOR AVUKAT HALA BENDEN NEDEN TAAHÜT İSTİYOR VE DOSYA PARASI VS... MASRAFLARI TALEP EDİYOR

Size karşı bir icra takibi başlatıldıysa, avukatın bu yolla hak etmiş olduğu vekalet ücretinin ve icra masraflarının tahsilinin peşine düşmesi doğal karşılanmalı.

Alıntı Yap4)SON OLARAK YENİ İCRA YASASINDA KİŞİNİN HALİNE MÜNASİP EVİ HACZEDİLEMEZ DİYOR ÇEKTİĞİMİZ KREDİ KARŞILIĞINDA İPOTEK OLARAK VERDİĞİMİZ EVDEN BAŞKA Bİ EVİMİZ MALIMIZ YOK BU ANLAMDA DÜŞÜNÜLÜRSE EVİMİZİN HACİZLE SATILMA DURUMU NASIL OLUR İPOTEKLİ OLDUĞU İÇİN DURUM YENİ YASAYA UYGUN DEĞİLMİ ?

Meskeniyet iddiasının ve haczedilemezlik şikayetinin hacizden yahut haczin öğrenildiği tarihten itibaren yedi günlük süre içinde yapılması gerekiyor. İpotekli taşınmazlar için haczedilemezlik şikayeti kural olarak ileri sürülemez. Ancak ipoteğin; mesken kredisi, esnaf kredisi ve zirai kredi gibi alınacak krediler nedeniyle ve zorunlu olarak kurulmuş ipoteklerden olması halinde bu iddianın ileri sürülmesi mümkündür. Bunun dışında, borçlunun serbest iradesi ile kurduğu ipotekler, borçlunun daha sonra bu yerle ilgili olarak meskeniyet iddiasında bulunmasına engel teşkil eder. Aşağıda buna ilişkin emsal bir Yargıtay kararı bulunmaktadır.

Alıntı YapRAHMETLİ BABAM DA EVİNİ İPOTEK ETTİRDİ

Babanıza Allah rahmet eylesin. Şayet bu ev aile konutu olarak kullanılıyorsa ve anneniz de halihazırda hayattaysa, öncelikle taşınmaz üzerinde ipotek tesis edilebilmesi için annenizden yazılı bir muvafakatnamenin alınmış olması gerekiyordu. Muvafakatname alınmamışsa, konulmuş olan bu ipoteğin geçersizliği annenizin açacağı bir dava yoluyla ileri sürülebilir. Kolay gelsin...



T.C.
YARGITAY
12. HUKUK DAİRESİ
E. 2009/19719
K. 2010/1236
T. 21.1.2010

2004/m. 82

DAVA : Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Borçlunun daha önce ipotek ettiği taşınmazı hakkında, sonradan meskeniyet iddiasında bulunabilmesi için, ipoteğin, mesken kredisi, esnaf kredisi ve zirai kredi gibi alınacak krediler nedeniyle ve zorunlu olarak kurulmuş ipoteklerden bulunması gereklidir.
Somut olayda, şikayete konu mahcuz üzerinde T.Emlak Bankası A.Ş. lehine 1. ve 2. dereceden ipotekler bulunduğu görülmektedir. Mahkemece bu ipoteklerin niteliği araştırılarak, yukarıdaki kural çerçevesinde oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken, eksik incelemeyle yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK.'nun 428. maddeleri uyarınca ( BOZULMASINA ), 21.01.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.