Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Kasım 2024, 20:07:57

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 548
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 467
Total: 467

Mahkeme kararını Yargıtaya gönderelim mi?

Başlatan samsun, 17 Ekim 2012, 14:56:17

« önceki - sonraki »

samsun

Sayın Hukukcu
Vasıyetnamenin Tenfizi davasında Davayı Kabul edip yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasını isteminde bulunmamıza rağmen "Vasiyetnamenin açılmasından sonra davalıların ferağ vermeyip vasiyetname miktarı ve tenkis davası açmış olmaları davanın reddinden sonra  da vasiyetnamenin gereğini yerine getirmemeleri nedeniyle davayı duruşmadan önde kabul etmiş iseler de davanın açılmasına sebebiyet verdiklerinden  harç ve yargılama giderlerinden davalıların sorumlu Tutulmasına"diye karar verilmiş. 
Sorularım;
1)Yargıtaya temyiz için gönderirsek karar bozulur mu?
2)Yargıtay kararı Bozmazsa Hükmün 4. Maddesinin a) şıkkında  Harç tarifesi uyarınca alınması gerekeli 2.790,00 TL harçtan peşin olarak alınan 742,50 TL nin mahsubu ile davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile hazineye ödenmesine. kararı var.
Diğer davalı borç hissesini ödemezse bizim tamını ödememiz söz konusu mu? bu durumda lehimize ne yapabiliriz?
3)Hükmün  4. Maddesinin b) şıkkında "Kendisini vekille temsil ettirten davacı yararına A.A.Ü.T gereğince 5.750,00  TL vekalet ücreti taktiri ile davalılardan alınıp , davacıya verilmesine" denmektedir.
Avukat vekalet ücreti ödemesi de harç ödemesindeki gibi bir davalıya mı yükleniyor?Yoksa her bir davalı yarısını mı ödüyor?
Bu konularda bilgi vermeniz mümkün mü.Saygılarımla

Avukat

Merhabalar.

Alıntı yapılan: samsun - 17 Ekim 2012, 14:56:17
Sayın Hukukcu
Vasıyetnamenin Tenfizi davasında Davayı Kabul edip yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasını isteminde bulunmamıza rağmen "Vasiyetnamenin açılmasından sonra davalıların ferağ vermeyip vasiyetname miktarı ve tenkis davası açmış olmaları davanın reddinden sonra  da vasiyetnamenin gereğini yerine getirmemeleri nedeniyle davayı duruşmadan önde kabul etmiş iseler de davanın açılmasına sebebiyet verdiklerinden  harç ve yargılama giderlerinden davalıların sorumlu Tutulmasına"diye karar verilmiş.  
Sorularım;
1)Yargıtaya temyiz için gönderirsek karar bozulur mu?

Mahkemenin gerekçesi doğru gibi görünüyor. Bununla birlikte, dosya tamamen incelenmeden net bir şey söylemek mümkün değildir.

Alıntı Yap2)Yargıtay kararı Bozmazsa Hükmün 4. Maddesinin a) şıkkında  Harç tarifesi uyarınca alınması gerekeli 2.790,00 TL harçtan peşin olarak alınan 742,50 TL nin mahsubu ile davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile hazineye ödenmesine. kararı var.
Diğer davalı borç hissesini ödemezse bizim tamını ödememiz söz konusu mu? bu durumda lehimize ne yapabiliriz?

Diğer davalı ödemeye yanaşmazsa, tamamını ödemeniz söz konusu olabilir. Böyle bir ödeme gerçekleşirse, diğer davalının payına düşen kısmı diğer davalıdan tahsil etme hakkına sahip olursunuz.

Alıntı Yap3)Hükmün  4. Maddesinin b) şıkkında "Kendisini vekille temsil ettirten davacı yararına A.A.Ü.T gereğince 5.750,00  TL vekalet ücreti taktiri ile davalılardan alınıp , davacıya verilmesine" denmektedir.
Avukat vekalet ücreti ödemesi de harç ödemesindeki gibi bir davalıya mı yükleniyor?Yoksa her bir davalı yarısını mı ödüyor?

Davalılar aleyhine hükmedilen vekalet ücreti (davayı kaybeden) davalı sayısına bölünür. Böylelikle her davalı, payına isabet eden vekalet ücretini ödemekle mükellef olur. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı tebrik eder, hayırlı bayramlar dilerim...

ebrgan

Sayın meslekdaşım, bu aralar elimde böyle bir dava var ve ben karşı vekil ücretine hükmedilmesini istiyorum , olay tam da anlattığınız şekilde gelişiyor, acaba elinizdeki kararın bir örneğini sizden rica edebilir miyim? Araştırmama rağmen konuyla ilgili yani vasiyetnamenin tenfizi davasında vekalet ücretine hükmedileceğine ilişkin bir karar temin edemedim, umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler. Av. Ebru