Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 13:34:37

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 547
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 414
Total: 414

Miras Hakkında Acil Yardım

Başlatan byneo, 08 Aralık 2012, 05:57:28

« önceki - sonraki »

byneo

Merhaba Sayın Hukukçular

Ben 23 Yaşındayım, Babam Dedemden Kalan Trilyonluk Mirasını Ben 9 Yaşındayken Bizi Terk Edip Bitirmişti.
Annem Ve Babam 6 Sene Önce Boşandılar Hiç Bir Türlü Nafaka Verilmedi Toplam 4 Kardeşiz Bugüne Kadar Dedem (Annemin Babası) Bize Maddi Yardımda Bulundu Hiç Bir Türlü Maddi Manevi Desteği Olmadı Bize Babamın.

3 Ay Önce Üstüne Mirastan Kalma 2 Tane Arsa Çıktı Bunuda 2 Ayda Harcayıp Bitireceğine Eminim Çünkü 8 Trilyonluk Servetiyle Hem 2. Gayrı Resmi Evliliğini Yaptı Hemde Hovardalıkları Vardı Şu Anda 2. Karısınıda Bıraktı

Söylediklerimin Hepsi Doğrudur Hatta Mahkeme İsterse 20 Tane Bile Şahit Gösterebilirim Hem Çocukluk Arkadaşlarım Hem Eski Komşularımızı Şahit Gösterebilirim.

Bende Şu Anda Evliyim Ve Çocuk Sahibiyim Babamın Kendi Babasından Kalan Mirasla Bize Gelecek Kurmamasının Burukluğuyla Kendi Babamın Mirasıyla Çocuklarıma Gelecek Hazırlamak İstiyorum

Bu Konuda Neler Yapılabilir Lütfen Yardım Edin.
Şimdiden Hepinizi Teşekürler.

Avukat

Merhabalar. Bir kişi sağlığında dilediği tasarrufta bulunabilir, malvarlığını satabilir, riskli alanlarda yatırıma dönüştürebilir veya çalışmadığı için malvarlığını zaman içinde harcayarak tüketebilir, vs. bütün bunların hepsi hukuken mümkün. Dolayısıyla hiç kimsenin hukuken kendisinden sonra gelecek kişilere (yani yasal mirasçılarına) maddi anlamda bir şeyler bırakma mükellefiyeti de bulunmadığından, amaçladığınız şeye ulaşmanızın her şeyden evvel kolay olmadığını belirtmek istiyorum. Mevcut durum karşısında elbette bir şeyler yapılabilir ancak yapılacak şeyler de sonucun değişmesine yetmeyebilir. Neler yapılabilirin cevabı, aşağıda alıntılanan Medeni Kanun'un ilgili hükümlerinde açıkça belirtiliyor. Kolay gelsin...

      II. SAVURGANLIK, ALKOL VEYA UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞI, KÖTÜ YAŞAMA TARZI, KÖTÜ YÖNETİM
     
     Madde 406 - Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.

     I. İLGİLİNİN DİNLENİLMESİ VE BİLİRKİŞİ RAPORU
     
     Madde 409 - Bir kimse dinlenilmeden savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetimi veya isteği sebebiyle kısıtlanamaz.
   
    Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle kısıtlamaya ancak resmi sağlık kurulu raporu üzerine karar verilir. Hakim, karar vermeden önce, kurul raporunu göz önünde tutarak kısıtlanması istenen kişiyi dinleyebilir.

     I. GENEL OLARAK
     
     Madde 413 - Vesayet makamı, bu görevi yapabilecek yetenekte olan bir ergini vasi olarak atar.
   
    Gereken durumlarda, bu görevi birlikte veya vesayet makamı tarafından belirlenen yetkileri uyarınca ayrı ayrı yerine getirmek üzere birden çok vasi atanabilir.
   
    Rızaları bulunmadıkça birden çok kimse vesayeti birlikte yürütmekle görevlendirilemez.
     
     II. EŞİN VE HISIMLARIN ÖNCELİĞİ
     
    Madde 414 - Haklı sebepler engel olmadıkça, vesayet makamı, vesayet altına alınacak kişinin öncelikle eşini veya yakın hısımlarından birini, vasilik koşullarına sahip olmaları kaydıyla bu göreve atar. Bu atamada yerleşim yerlerinin yakınlığı ve kişisel ilişkiler göz önünde tutulur.
     
     III. İLGİLİLERİN İSTEĞİ
     
     Madde 415 - Haklı sebepler engel olmadıkça, vasiliğe, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimse atanır.

     B. YASAL DANIŞMANLIK
     
     Madde 429 - Kısıtlanması için yeterli sebep bulunmamakla beraber korunması bakımından fiil ehliyetinin sınırlanması gerekli görülen ergin bir kişiye aşağıdaki işlerde görüşü alınmak üzere bir yasal danışman atanır:
   
    1. Dava açma ve sulh olma,
   
    2. Taşınmazların alımı, satımı, rehnedilmesi ve bunlar üzerinde başka bir ayni hak kurulması,
   
    3. Kıymetli evrakın alımı, satımı ve rehnedilmesi,
   
    4. Olağan yönetim sınırları dışında kalan yapı işleri,
   
    5. Ödünç verme ve alma,
   
    6. Ana parayı alma,
   
    7. Bağışlama,
   
    8. Kambiyo taahhüdü altına girme,
   
    9. Kefil olma.
   
    Aynı koşullar altında bir kimsenin malvarlığını yönetme yetkisi, gelirlerinde dilediği gibi tasarruf hakkı saklı kalmak üzere kaldırılabilir.

     BİRİNCİ AYIRIM : VASİNİN GÖREVLERİ
         
     A. GÖREVE BAŞLAMA     
     
     I. DEFTER TUTMA
     
    Madde 438 - Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.
   
    Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.
   
    Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmi defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmi defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki usul uyarınca tutulur.
     
     II. DEĞERLİ ŞEYLERİN SAKLANMASI
     
    Madde 439 - Kıymetli evrak, değerli eşya, önemli belge ve benzerleri, malvarlığının yönetimi bakımından bir sakınca yoksa, vesayet makamının gözetimi altında güvenli bir yere konulur.
     
     III. TAŞINIRLARIN SATILMASI
     
    Madde 440 - Vesayet altındaki kişinin menfaati gerektirirse değerli şeylerin dışındaki taşınırlar, vesayet makamının vereceği talimat uyarınca, açık artırma ile satılır. Hakim, özel durumları, taşınırın niteliğini veya değerinin azlığını göz önüne alarak pazarlıkla satışa da karar verebilir.
   
    Vesayet altındaki kişinin kendisi veya ailesi için özel bir değer taşıyan şeyler, zorunluluk olmadıkça satılamaz.
     
     IV. PARALARIN YATIRILMASI
         
     1.YATIRMA ZORUNLULUĞU
     
    Madde 441 - Vesayet altındaki kişinin kendisi veya malvarlığının yönetimi için gerekli olmayan paralar, faiz getirmek üzere, vesayet makamı tarafından belirlenen milli bir bankaya yatırılır veya Hazine tarafından çıkarılan menkul kıymetlere çevrilir.
   
    Paranın yatırılmasını bir aydan fazla geciktiren vasi, faiz kaybını ödemekle yükümlüdür.
     
     2. YATIRIMLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
     
    Madde 442 - Yeteri kadar güven verici olmayan yatırımlar, güvenli yatırımlara dönüştürülür.
   
    Dönüştürme işleminin uygun zamanda ve vesayet altındaki kişinin menfaati gözetilerek yapılması gerekir.
     
     V. TİCARİ VE SINAİ İŞLETMELER
     
     Madde 443 - Vesayet altındaki kişinin malvarlığı içinde ticari, sınai veya benzeri bir işletme varsa; vesayet makamı, bunların işletilmesinin devamı veya tasfiyesi için gerekli talimatı verir.
     
     VI. TAŞINMAZLARIN SATILMASI
     
     Madde 444 - Taşınmazların satışı, vesayet makamının talimatı uyarınca ve ancak vesayet altındaki kişinin menfaati gerekli kıldığı hallerde mümkündür.
   
    Satış, vesayet makamının bu iş için görevlendireceği bir kişi tarafından vasi de hazır olduğu halde açık artırmayla yapılır ve ihale vesayet makamının onamasıyla tamam olur; onamaya ilişkin kararın ihale gününden başlayarak on gün içinde verilmesi gerekir.
   
    Ancak denetim makamı, istisnai olarak özel durumları, taşınmazın niteliğini veya değerinin azlığını göz önüne alarak pazarlıkla satışa da karar verebilir.