Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 14:24:23

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 547
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 459
Total: 459

Alkollü ve Yaralamalı Trafik Kazası

Başlatan hektor, 18 Aralık 2012, 12:59:52

« önceki - sonraki »

hektor

öncelikle iyi günler.nisan ayı içerisinde kardeşim alkollü trafik kazasına karıştı,110 promil civarında alkol çıktı.olayda sağ tarafta duran arıza yapan araca çarptı,arkada duran araç ise öndeki arabaya çarptı,,en öndeki araçtakiler şikayetçi olmadı,,arka araçda ise aile vardı,,1 çocuk ve 1 baba yaralandı, çocuğun bacağı kırıldı,baba kaburgadan rahatsızlandı,,ancak kalıcı bir hasar bırakmadı ve sağlık durumları gayet iyi,,kazadan sonra aile ile temasa geçtik,,arka araçta bulunan araç sahibi şikayetinden vazgeçti,,baba ve çocukta şikayetçi olmayacaklar(maddi-manevi isteklerini yerine getirdik).ayrıca  baba-çocuk araç dışında iken yaralanma oldu araç içinde değilken,olay saat 24:00 civarlarında oldu...3 mahkeme oldu ve hiç birine katılmadılar,,bu perşembe 4. mahkemesi var,,hakim aileleri tekrar mahkemeye davet etti,yaşı küçük çocuk olduğu için barodan avukat istedi ve sağlık raporlarını istedi..
1) aile son dakika şikayetçi olursa ne olur.nasıl bir ceza çıkar?
2) şikayetçi olmazlarsa nasıl bir ceza çıkar ?
3) baronun tayin ettiği avukat aileye baskı yaparmı şikayetçi olsunlar diye?
4)mahkemeye katılmazlar ise nasıl bir karar çıkar?

acil yardımınızı bekliyor ve teşekür ediyorum..

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yap1) aile son dakika şikayetçi olursa ne olur.nasıl bir ceza çıkar?
2) şikayetçi olmazlarsa nasıl bir ceza çıkar ?

Bu soruların cevaplanabilmesi için öncelikle iddianamede geçen sevk maddesini (iddianamenin ilk sayfasında, sanık isim ve adresinin altında yazar) yazmalısınız. Maddeyi tahmin edebiliyorum ancak tahmine göre cevap vermek yanlış olur, zira her olayın farklı tarafları olabileceğinden, kardeşinizin üzerine atılı suç değişebilir.

Alıntı Yap3) baronun tayin ettiği avukat aileye baskı yaparmı şikayetçi olsunlar diye?

Böyle bir ihtimal söz konusu değildir ancak baronun tayin ettiği avukat elbette olayla ilgili sahip oldukları hakları hatırlatmıştır.

Alıntı Yap4)mahkemeye katılmazlar ise nasıl bir karar çıkar?

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 235. maddesi uyarınca mahkeme mağdur ve/veya müştekinin ifadesini almadan da karar verebilir. Ancak mahkeme, mağdur ve/veya müştekinin ifadesini maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için gerekli görüyorsa, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 146/7 hükmü gereğince mağdur ve/veya müşteki hakkında da zorla getirme kararı verebilir. İlgili maddelerin tam metni aşağıdadır. Özetle, bu konuda takdir yetkisi tamamen hakimdedir. Hakim ifadesinin alınmasını gerekli görürse, doğal olarak karar verme yoluna gitmeyecektir. Kolay gelsin...


    Zorla getirme
    Madde 146 – (1) (Değişik: 6/12/2006 – 5560/20 md.) Hakkında tutuklama kararı verilmesi veya yakalama emri düzenlenmesi için yeterli nedenler bulunan veya 145 inci maddeye göre çağrıldığı halde gelmeyen şüpheli veya sanığın zorla getirilmesine karar verilebilir.
    (2) Zorla getirme kararı, şüpheli veya sanığın açıkça kim olduğunu, kendisiyle ilgili suçu, gerektiğinde eşkâlini ve zorla getirilmesi nedenlerini içerir.
    (3) Zorla getirme kararının bir örneği şüpheli veya sanığa verilir.
    (4) (Değişik: 6/12/2006 – 5560/20 md.) Zorla getirme kararı ile çağrılan şüpheli veya sanık derhal, olanak bulunmadığında yol süresi hariç en geç yirmidört saat içinde çağıran hâkimin, mahkemenin veya Cumhuriyet savcısının önüne götürülür ve sorguya çekilir veya ifadesi alınır.
    (5) (Değişik: 6/12/2006 – 5560/20 md.) Zorla getirme, bunun için haklı görülecek bir zamanda başlar ve hâkim, mahkeme veya Cumhuriyet savcısı tarafından, sorguya çekilmenin veya ifade almanın sonuna kadar devam eder.
    (6) Zorla getirme kararının yerine getirilememesinin nedenleri, köy veya mahalle muhtarı ile kolluk görevlisinin birlikte imzalayacakları bir tutanakla saptanır.
    (7) (Ek: 6/12/2006 – 5560/20 md.) Çağrıya rağmen gelmeyen tanık, bilirkişi, mağdur ve şikâyetçi ile ilgili olarak da zorla getirme kararı verilebilir.

    Mağdur ile şikâyetçinin davete uymamaları
    Madde 235 – (1) Mağdur, şikâyetçi veya vekilinin, dilekçelerinde veya tutanağa geçirilmiş olan beyanlarında belirttikleri adresleri tebligata esas alınır.
    (2) Bu adrese çıkartılan çağrıya rağmen gelmeyen kimseye yeniden tebligatta bulunulmaz.
    (3) Belirtilen adresin yanlışlığı, eksikliği veya adres değişikliğinin bildirilmemesi nedeniyle tebligat yapılamaması hâllerinde adresin araştırılması gerekmez.
    (4) Bu kimselerin beyanının alınması zorunlu görüldüğü hâllerde üçüncü fıkra uygulanmaz.

hektor

öncelikle çok teşekkür ederim..
ayrıca bir sorum daha olacak,,biz avukat tutmadık aile şikayetçi değil diye,,ailenin masrafları için verdiğimiz paraya karşılık ''iş kaybı nedeni ile verdiğimiz paraya karşılık şahitlerinde imzasıyla imza aldık,,yarınki mahkemede bu imzalı evrağı hakime sunalım mı? avukat tutmadığımız için bu evrağı hakime nasıl sunacağız..
tekrar teşekkür ediyorum iyi çalışmalar..

Avukat

Alıntı Yapyarınki mahkemede bu imzalı evrağı hakime sunalım mı? avukat tutmadığımız için bu evrağı hakime nasıl sunacağız.

Sunabilirsiniz. Kardeşiniz duruşmaya katılır ve karşı tarafın zararını ödedik diyerek bu belgeyi mahkemeye sunabilir. Avukatınızın olmadığını belirtmişsiniz ancak bana kalırsa bir avukatla anlaşmanız da kesinlikle faydalı olacaktır. Kolay gelsin...

hektor

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim..sonucu size yarın yazarım..
o olaydan sonra kardeşim kendisine çeki-düzen verdi,,kazandık toplum adına inşallah aksi bi karar çıkmaz da,,kazandığımız değeri kaybetmeyiz..

Avukat

Alıntı Yapo olaydan sonra kardeşim kendisine çeki-düzen verdi,,kazandık toplum adına inşallah aksi bi karar çıkmaz da,,kazandığımız değeri kaybetmeyiz.

Bir musibet bin nasihattan evladır derler. Her şerde de bir hayır vardır. İnşallah kardeşinizin yeni yaşantısı mutlu, huzurlu ve daim olur ve mahkeme sürecinde de sıkıntılı bir durum oluşmaz...

hektor

öncelikle slm iyi çalışmalar..
dün dava görüldü,,kazaya karışan ailede araç sahibi olan (yaralanan şahısın yeğeni )duruşmaya katıldı ve şikayetçi olmadıklarını beyan etti.hakim duruşmayı şubat ayına attı ve gelen şahısa mahkeme gününü beklemeden diğer şahısı da al gel bana şikayetçi olmadığına dair dilekçesini versin dedi,o da tamam eniştemi alıp getirecem size dedi..benim anladığım kadarıyla davayı düşürecek..
sizin yorumunuzu öğrenebilirmiyim,,sonraki süreç ne olabilir??

teşekkür ederim iyi çalışmalar..