Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 17:39:24

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 547
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 459
Total: 459

nafaka icra ceza mahkemesinde yapılan bir duruşmayla ilgili önemli bir konu.

Başlatan NAYNO, 07 Mart 2013, 19:46:17

« önceki - sonraki »

NAYNO

   Gerekçeli karar yazıldı
Dava Türü   Nafaka hükümlerine uymamak.
Taraf Bilgileri
Rol   Tipi   Adı   Vekil   ?????
MÜŞTEKİ   Kişi   ?????   
SANIK   Kişi   ?????      Nafaka hükümlerine uymamak. [Karar: Mahkumiyet] [Kesinleşmedi]
Duruşma Bilgileri
Yer   Mahkeme   Tarih   İşlem   Sonuç
İZMİR/MERKEZ   İzmir 7. İcra Ceza Mahkemesi   04/02/2013 09:30   Duruşma   Duruşma


arkadaşlar 4 Şubatta mahkeme oldu 1 ayı geçmesine rağmen halen bi sonuç yok karar mahkumiyet yazıyor ama kesinleşmedi diyor lütfen konuyla ilgili beni bi aydınlatabilirmisiniz. teşekkürler..

Avukat

Merhabalar. Gerekçeli kararın yazılması için bir ay kadar bir süre geçebilir. Kararın kesinleşmesi için gerekçeli kararın karşı tarafa tebliğ edilmesi de gerekecektir. Verdiğiniz bilgilerden tüm bu sürecin devam ettiğini anlamak mümkün. Detaylı bilgi için dava dosyasını incelemelisiniz. Kolay gelsin...

NAYNO

teşekkür ederim sağolun peki tebligatı karşı taraf ısrarla almamakta diretirse hızlandırmak adına başka bir çözüm yolu olabilirmi??
Teşekkürler..

Avukat

Alıntı yapılan: NAYNO - 08 Mart 2013, 15:36:37
peki tebligatı karşı taraf ısrarla almamakta diretirse hızlandırmak adına başka bir çözüm yolu olabilirmi??

Karşı taraf tebligatı almaktan imtina ederse (kaçınırsa), Tebligat Kanunu'nun 21. maddesi uyarınca (aşağıda tam metni mevcuttur) tebligat memuru tebligatı muhtara bırakır ve bu yolla muhataba tebligat yapılmış olur. Dolayısıyla bu konuda endişe etmenize hiç gerek yok.



     TEBLİĞ İMKANSIZLIĞI VE TEBELLÜĞDEN İMTİNA:
   
     Madde 21 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/7 md.)
   
     Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
   
     (Ek fıkra: 11/01/2011-6099 S.K./5.mad.) Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
   
     (Ek fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./5. md.) Muhtar, ihtiyar heyeti azaları, zabıta amir ve memurları yukarıdaki (Değişik ibare: 11/01/2011-6099 S.K./5.mad.) fıkralar uyarınca kendilerine teslim edilen evrakı kabule mecburdurlar.

NAYNO