Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Eylül 2024, 17:22:03

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 648
  • Online ever: 648
  • (Bugün, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 470
Total: 470

Boşanma davası açan eşinin bankamatik kartını çizme,telefonuna cihaz yerleştirme

Başlatan melithium, 28 Haziran 2013, 12:41:04

« önceki - sonraki »

melithium

Merhaba,

Annem babamdan haklı gerekçelerle 1 yıldır boşanmaya çalışıyor. Babamın ciddi psikolojik sorunları var.
Annem bir bankadan bankamatik kartı almış. Annem evden ayrılmadan önce babam bir şekilde bu kartı ele geçirmiş ve çizmiş. Kartı aldığı tarih daha çok yeni; 1-2 ay olmuş.

Geçenlerde hiçbir ATM'den para çekemeyince müşteri hizmetleri ile görüştü annem ve kartın çizilmiş olabileceği söylendi. Karta baktığımızda gerçekten kasten çizilmiş olduğunu gördük ama elimizde babamın yaptığına dair bir kanıt yok.

İkinci bir olay da şu: Annem yine boşanırken mecburen babamla aynı evde kalıyordu. Bu süreçte babam bir gün annemin telefonuna cihaz yerleştirmiş gittiği yerlerde onu takip etmek için. Babam elektrikçidir ve çok zekidir, bu işlerden çok iyi anladığını herkes bilir.

Bunu fark edişimiz de şöyle oldu. Babam her yerde annemin karşısına çıkınca annem şüphelendi ve telefoncuya gösterince telefoncu cihazın bir vidasının eksik olduğunu, telefonla oynanmış olduğunu söyledi. Annem telefonunu kuzenime verip kuzenimin telefonunu kullanmaya başladı. Bir gün kuzenim haber verdi: "Teyze, eniştem burada. Resmen telefon nereye giderse orada."

Babamın bu yaptıkları cezasız mı kalacaktır? Hayatımıza devamlı gizlice sızması, eşyalarımız üzerinde izinsizce oynaması, boşanmakta olan annemi gizlice takip etmesi, parasız kalması için (ki kalmadı elbette; bankadan çekti para) annemin kartını çizmesi... devamının da gelebileceğini düşündürtüyor ve bizi çok endişelendiriyor. Kim bilir daha neler yapmayı planlıyordur ve kim bilir neler yapmıştır ve yapacaktır...

Bu durumda ne yapmamız gerekir?

Yardımcı olursanız seviniriz.

Avukat

Merhabalar. Annenizin kullandığı telefonda bahsettiğiniz şekilde uzaktan takibi mümkün kılacak bir düzenek varsa, anneniz telefonla birlikte size en yakın adliyeye giderek savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Bunun dışında anneniz açmış olduğu boşanma davası kapsamında mahkemeden 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 5. maddesinde (madde metni aşağıdadır) belirtilen tedbirlerin uygulanması yönünde talepte bulunabilir. Allah kolaylık versin...



   Hâkim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları
   
   MADDE 5 – (1) Şiddet uygulayanlarla ilgili olarak aşağıdaki önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hâkim tarafından karar verilebilir:
   
   a) Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması.
   
   b) Müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi.
   
   c) Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması.
   
   ç) Çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması.
   
   d) Gerekli görülmesi hâlinde korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması.
   
   e) Korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi.
   
   f) Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi.
   
   g) Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi.
   
   ğ) Silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi.
   
   h) Korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması.
   
   ı) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması.
   
   (2) Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde birinci fıkranın (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde hâkimin onayına sunar. Hâkim tarafından yirmidört saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
   
   (3) Bu Kanunda belirtilen tedbirlerle birlikte hâkim, 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununda yer alan koruyucu ve destekleyici tedbirler ile 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulması hususlarında karar vermeye yetkilidir.
   
   (4) Şiddet uygulayan, aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan yahut katkıda bulunan kişi ise 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla hâkim, şiddet mağdurunun yaşam düzeyini göz önünde bulundurarak talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir.