Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Kasım 2024, 05:32:50

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 548
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 400
Total: 400

ölüm ve sonrasi

Başlatan lawal, 29 Ekim 2013, 00:34:36

« önceki - sonraki »

lawal

Merhabalar. 2 hafta önce dedemi kaybettik. Rahmetli 65 ayligi aliyordu.Sadece 2 kez alabildi. Bizim o maasi dusurmemiz icin biryerlere muracaat etmemiz gerekir mi? Ölüm sonrasi yapılmasi gereken prosedurle ilgili yardimci olabilirseniz sevinirim . Ayrica 2B arazisinin parasini yatirmis imzasini da almistim.Milli emlak a teslim ettim.Tapu icin sizi cagiracaklar demisti.Imzayi zaten 82 yasinda alzaimer hastasi oldugu icin elleri titreyerek atabildi.Belgeleri eline ben götürüp tekrar daireye teslim etmistim. Simdi tapuya gidemeden vefat ettiği için ne yapmalıyız?  Milli emlak a iki adet imza veriliyor. Bu iki imza da pek birbirine benzemiyor.Zaten atilan imza da imzaya benzemiyordu.
Teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Avukat

Merhabalar. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun (O'ndan geldik, O'na döneceğiz). Öncelikle başınız sağolsun, Allah dedenize engin rahmetiyle muamele eylesin, mekanı cennet olsun...

Alıntı YapRahmetli 65 ayligi aliyordu.Sadece 2 kez alabildi. Bizim o maasi dusurmemiz icin biryerlere muracaat etmemiz gerekir mi?

Yaşlılık aylığı için bir şey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum; ölüm olayı nüfus kaydına geçirildiğinde, SGK tarafından bu durum resen dikkate alınacaktır muhtemelen, zira sistemler birbirine entegre. SGK'dan konuyla ilgili net bilgiyi temin edebilirsiniz.

Alıntı YapÖlüm sonrasi yapılmasi gereken prosedurle ilgili yardimci olabilirseniz sevinirim.

Aşağıdaki alıntı, sizin için yol gösterici olacaktır:

Alıntı YapSağlık Kuruluşu Bulunan Yerlerdeki Ölümler
İl, ilçe ve beldede meydana gelen ölüm olayı üzerine yetkili resmi tabip (Hükümet, Belediye, Sağlık Ocağı Tabipleri) tarafından, resmi tabip bulunmayan yerlerde sağlık personeli veya belediye başkanlığınca bu işle görevlendirilmiş memur tarafından ölüm olayının bildirildiği ve gömme izin belgesi istendiği tarihten itibaren ölüm tutanağı düzenlenerek on gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne gönderilir.
Ölen kişiye ait nüfus cüzdanı varsa tutanağa eklenir.
Ölünün, ölüm olayının meydana geldiği yer dışında bir başka yere gömülmek üzere nakli söz konusu ise, ölüm tutanağı cenaze nakil iznini veren makam tarafından düzenlenir.

Alıntı YapImzayi zaten 82 yasinda alzaimer hastasi oldugu icin elleri titreyerek atabildi.

Dedenizin mirasçıları (mirası reddetme düşüncesi söz konusu değilse) öncelikle noterden (veya mahkemeden) veraset belgesi almalı. Bu veraset belgesi ile Milli Emlak'taki işleri varisler kendi adlarına ve hep birlikte (veya içlerinden birine yahut bir avukata vekalet vererek) takip edebilirler. Keza banka hesaplarındaki paralar, dedenize ait taşınmaz ve diğer malvarlığı değerleriyle ilgili işlemleri bu belgeye istinaden takip edebilirler. Alzheimer hastalığı temyiz kudretini etkileyebilecek nitelikte bir rahatsızlık. Dolayısıyla dedenizin bu hastalığa yakalandığı dönemde yapmış olduğu hukuki işlemlerin geçersizliği ileri sürülebilir, bu hususa dikkat etmeli. Tekrardan başınız sağolsun...

lawal

Teşekkür ederim Yusuf Bey.Allah razi olsun.