Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

30 Eylül 2024, 17:24:40

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 612
  • Online ever: 648
  • (Dün, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 514
Total: 514

tamirciye bırakılan eşyanın iade edilmemesi-dolandırıcılık

Başlatan beer, 05 Mart 2015, 21:57:18

« önceki - sonraki »

beer

4 ay önce bilgisayarımı tamir için bıraktığım bilgisayarcı dükkanı kapatıp kaçtı.Savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğim söylendi yalnız bana vermiş olduğu fişi kaybettim elimde kanıt olarak kullanabileceğim internet üzerinden konuşmalar var şunu öğrenmek istiyorum
1.) İnternet konuşmaları kanıt gösterilebilir mı?
2.) Geçmişe dönük telefon konuşmalarına ulaşılıp kanıt gösterilir mi?
3.) Bu tarz durumlarda yapılabilecek başka bir şey var mıdır?
 
şimdiden teşekkürler...

kilimanjaro

Merhabalar. İnternet üzerinden yaptığınız yazışmaları delil olarak gösterebilirsiniz. Geçmişe dönük telefon görüşmelerinin içeriğine ise kimse ulaşamaz, zira hakkında mahkemelerce dinleme kararı verilmiş olan kişiler dışında kimsenin telefon görüşmesi kayıt altına alınamaz. Telefon operatöründe sadece bir numaradan hangi numaraların arandığına, hangi numaralara sms gönderildiğine ilişkin kayıt tutulur. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Yalnız burada dolandırıcılık suçu oluşmaz, Türk Ceza Kanunu'nun 155. maddesi gereğince güveni kötüye kullanma suçu oluşur... Allah kolaylık versin...



    GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA

    Madde 155 - (1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.

    (2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.