Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 13:51:12

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 547
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 424
Total: 424

Vücudunuz için yağsız protein sağlamanın 10 sağlıklı yolu

Başlatan kilimanjaro, 12 Aralık 2009, 13:44:43

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

Reader's Digest dergisinin haberine göre, yağsız protein sağlayan gıdaları öğrenirseniz, vücudunuza kalori ve yağ eklemeden bol miktarda protein alabilirsiniz.

Yumurtayı unutmayın: Yıllarca iftiraya uğrayan yumurta, mükemmel ve ucuz bir protein kaynağıdır. Tüm protein kaynaklarının en besleyicisidir. Katı haşlanmış yumurtada, 7 gram protein ile 2 gram doymuş yağ bulunuyor. Doymuş yağdan kaçınmak için, yumurtanın sarısını çıkarıp beyazını tüketin. Yumurtayı sebzelerle omlet yaparak veya demir ve lif bakımından zengin ıspanağın içine kırarak yiyebilirsiniz. Araştırmalarda, kahvaltıda yumurta ve tost yiyenlerin simit ve krem peynir yiyenlere oranla kendilerini daha tok hissettikleri ve günün kalan kısmında daha az kalori tükettikleri belirtiliyor. Yumurta kolesterol içeriyor. Fakat yapılan araştırmalar, bunun doymuş yağ olduğunu gösterdi.

Dövülmüş bonfile alın: Bonfilenin 85 gramı yaklaşık 196 kalori ve 10 gram yağ içeriyor. Bir sonraki en yağsız et ise dövülmüş gerdan eti ve sığır etidir.

Haftada kişi başına en fazla iki porsiyon et tüketin: Kırmızı et doymuş yağ içeriyor. Bir araştırmaya göre, fazla et tüketen şeker hastası kadınlarda daha az et yiyenlere oranla kalp hastalığı gelişme olasılığı daha fazla. Başka bir araştırma ise, yaklaşık 9 yıldan fazla et yiyen kadınlarda şeker hastalığı görülme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Sosisten ve pastırmadan uzak durun: Kırmızı et şeker hastalığı riskini artırırken, pastırma ya da sosis gibi işlenmiş et ise bu riski daha da ileri boyutlara taşıyor.

Hızlı yemekler için dolabınızda tavuk filetosu bulundurun: Her filetonun ağırlığı yaklaşık 50-55 gram kadar. Böylece yediğiniz filetonun porsiyonunu kontrol edebilirsiniz. 2 tavuk filetosu ortalama 85 gram geliyor. Filetoyu hemen yağlı salamuraya yatırabilir, kebap yapabilir ya da kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirebilirsiniz.

Hindi ya da tavuk göğsünü tercih edin: Öğlen yemeğinde et tercih ederseniz, yağsız et dilimleri, küçük ıspanak yapraklarıyla sağlıklı ve düşük kolesterollü bir yemek hazırlayabilirsiniz. Salamdan ve sucuktan uzak durun. İkinci seçeneğiniz et kavurması olabilir. Ancak sandviçinize sadece 2 dilim et eklemelisiniz.

Haşlanmış taze soya fasulyesini deneyin: Kabuklu olan bu taze soya fasulyeleri, sağlıklı ve harika bir atıştırmalık. Buharda pişirin ve biraz tuz ekleyin. Aynı zamanda bu fasulyeleri çorbalara ve salatalara katabilirsiniz. Soyada etten daha fazla protein bulunurken doymuş yağ hiç yok.

Balık yemeyi unutmayın: Somon balığı doğal kalp ilacıdır, fakat beslenmenizde daha fazla bulunması için filetosunu yapmak zorunda değilsiniz. Konserve somon da sadece kolaylığı için değil, sağlığınız için akıllı bir seçenektir. Araştırmacılar, geçtiğimiz günlerde kanlarında yüksek seviyede omega-3 yağ asiti bulunan insanların yüzde 53 daha mülayim olduklarını ve depresyon risklerinin daha az olduğunu keşfetti.

Dondurucuda saklamak için deniz ürünleri satın alın: Vakumlanmış pakette dil balığı, anavatanı Hazar Denizi olan ve ülkemizde az da olsa Karadeniz sularında rastlanan morina balığı ya da somon filetosu uygun bir seçim olabilir. Sağlıklı bir akşam yemeği için buzluğunuzda her zaman biraz balık bulunsun. Balığı bir gece önceden buzdolabınızın içinde eritin ya da akan soğuk suda çözdürün. ZAMAN

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=926097&title=vucudunuz-icin-yagsiz-protein-saglamanin-10-saglikli-yolu
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.