Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

22 Kasım 2024, 00:12:09

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 342
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 21
Total: 21

Soda şişesinin patlamasıyla parmakları parçalanan kadın tazminat davası açtı

Başlatan kilimanjaro, 27 Şubat 2010, 11:01:39

« önceki - sonraki »

kilimanjaro

İstanbul Üsküdar'da oturan turizmci 35 yaşındaki Kübra Koldaş Egemen, 29 Ağustos 2009 günü marketten 6'lı pakette satılan elmalı soda aldı. Eve döndüğünde sodaları mutfak rafının üzerine bırakan genç kadın, eşi ile birlikte kahvaltı etti. Ardından sodaları yerleştirmek için tezgahın üzerinden aldı ve paketi makasla kesip buzdolabına yerleştirmeye başladı. İlk iki şişeyi yerleştirdikten sonra paketteki üçüncü şişeyi eline alan Egemen, bir patlama sesi ile neye uğradığını şaşırdı. Talihsiz kadın önce sağ elinden fışkıran kanı daha sonra da parmaklarının parçalandığını gördü. Eşi ile birlikte Acıbadem Hastanesi'ne giden Egemen'in, sağ el serçe ve yüzük parmağının boğum yerlerinden kopma noktasına geldiği tespit edilerek, mikro cerrahi ameliyata alındı. 6.5 saat süren bir operasyonla kopan sinirler tek tek dikildi. 2 parmak için eline 34 dikiş atılan bir süre hastanede tedavi gören genç kadının kolu alçıya alındı. İki ay rapor alan ve iki ay da fizik tedavi gören genç kadının parmakları hâlâ patlamanın izlerini taşıyor.

'ŞİŞE DARBE ALARAK PATLAMIŞ'

Egemen, olayın ardından sodayı üreten şirketin hem yurtiçi, hem de yurtdışındaki yetkilileriyle temasa geçti. Patlayan şişeyi alıp test uygulayan şirket, şişenin darbe aldığını ve bu darbeye bağlı olarak patladığına karar verdi. Egemen, bir süre sonra durumuna ilgisiz kalındığını belirterek, olayı mahkemeye taşıdı. Avukatı aracılığıyla İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne 100 milyar liralık manevi tazminat davası açan ve olaydan beri soda içmediğini, şişesini eline dahi alamadığını belirten Egemen, "Şirkete dava açmayı düşünmüyordum ama ilgisizlikleri nedeniyle bu davayı açmaya karar verdim. Benim başıma gelen bu olayın başkalarının da başına gelmemesi için önlemler alınmalı" dedi.

'Ayıplı mal davası açılabilir'

Avukat Bülent Deniz (Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı): Patlayan soda şişeleri, 'ayıplı mal' kapsamında değerlendirilmeli. Şişenin defolu olması, üretici firmayı sorumluluktan kurtarmaz. Tüketiciler böyle bir olayla karşılaştığı takdirde önce Tarım İl Müdürlüğü'ne, ardından da Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmalı. Yargının hızlı hareket etmesi gerekir.

Nizamettin Şentürk (Madensuyu Üreticileri Derneği Genel Sekreteri): Münferit olaylar. Yılda 2 milyar maden suyu şişesi piyasaya sürülüyor. Bu tip bir olay 2 milyarda 1 veya 2'dir. Bunlar da, üretim ve dolumdan kaynaklanmıyor. Şişelerin, değişik ısı ortamlarında tutulması ve uzun süre sallandıktan sonra darbe almasından kaynaklanıyor.

Özür şişesi de patladı

2006: Sakarya'da büfede çalışan 21 yaşındaki Tuncay Sarı, soda şişesinin patlamasıyla yaralandı.

2007: Bodrum'da Dr. Hayati Şener'in dolaba yerleştirdiği sodalardan biri patladı. Firmanın özür için gönderdiği 5 şişe de peşpeşe patladı.

2007: İzmir'de Mine Orhan, patlayan kapakla gözünden yaralandı.

2008: Ankara'da Vahide Ünal sodanın patlaması sonucu kolundan yaralandı.

2009: Eskişehir'de 2.5 yaşındaki bir çocuk soda şişesinin patlaması sonucu gözünden yaralandı. SABAH

http://www.haber7.com/haber/20100227/Patlayan-soda-siseleri-tehlikeli-oluyor.php
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.