Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - ahmet çelebi

#1
 Nafaka bedeli ödenmediği için de 01.07.2010 tarihinde icra takibi yapıldı ve bu takipte birikmiş nafaka alacaklarının yanında cari nafakalar için de talepte bulunuldu. İşte burada takip tarihine kadar işlemiş olan nafaka alacağı adi alacak hükmündedir ve bu kısımla ilgili cezai bir yaptırım söz konusu değildir. Ancak takip tarihinden sonra ödenmesi gereken cari nafaka alacakları ise cezai yaptırıma tabidir ve mesela takip tarihinden sonraki 5 aylık nafaka bedeli ödenmediği için yapılan şikayet neticesinde tazyik hapsine karar verilmişse, cezanın kalkması için bu beş aylık nafaka alacağının ödenmesi şarttır.
sadece  takip tarihinden sonra ödenmesi gereken cari nafaka alacakları ise cezai yaptırıma tabidir...demişiniz.. kanun maddesi nedir ve eklerseniz sevinirim bu yönde yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla...
#2
Alıntı yapılan: Av. Yusuf Kaçar - 26 Şubat 2011, 02:06:00
Evet, birikmiş nafakalar adi alacak hükmündedir. Yalnız buradaki birikmiş alacaktan kasıt şudur: Diyelim ki mahkeme 01.01.2010 tarihinde aylık 500 TL nafakaya hükmetti. Nafaka bedeli ödenmediği için de 01.07.2010 tarihinde icra takibi yapıldı ve bu takipte birikmiş nafaka alacaklarının yanında cari nafakalar için de talepte bulunuldu. İşte burada takip tarihine kadar işlemiş olan nafaka alacağı adi alacak hükmündedir ve bu kısımla ilgili cezai bir yaptırım söz konusu değildir. Ancak takip tarihinden sonra ödenmesi gereken cari nafaka alacakları ise cezai yaptırıma tabidir ve mesela takip tarihinden sonraki 5 aylık nafaka bedeli ödenmediği için yapılan şikayet neticesinde tazyik hapsine karar verilmişse, cezanın kalkması için bu beş aylık nafaka alacağının ödenmesi şarttır. Dolayısıyla siz durumunuzu ve ne miktar ödeme yapmanız gerektiğini bu bilgiler çerçevesinde değerlendirebilirsiniz.
kanun maddesi nedir bu yönde yardımcı olursanız sevinirim.
saygılarımla...