Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - lefkelim

#1
Merhaba, 4 ocak günü babamı nefes alamama şikayeti üzerine Beykoz D.Hastanesine kaldırdık. Zatüree ve Akciğer ödemi teşhisi kondu. Yoğun bakıma alınması gerektiğini hastanede yer olmadığı için Ümraniye Hisar hastanesinin yoğun bakımına sevk edildi. Orada 12 ocak günü hastamıza evde kullanılmak üzere oksijen konsantratör aletini aldırdılar. Tabii biz telaştan 2000 lira acil bulup o aleti hastaneye götürdük. Meğer daha sonra öğrendik SGK karşılıyormuş. Eve hastamızı getirdikten sonra hasta tekrar rahatsızlandı. 13 ocak günü beykoz dev. hast. kaldırdık. Bize verilen cevap ''bu hasta yoğun bakım hastası neden çıkarıldı'' dendi. Fakat tekrar yer olmadığı için hastanenin servisinde 18 ocak kadar yoğun bakımda yer açılmasını bekledik. Sonunda 18 ocak da yoğun bakım 2. basamak daha sonra 3. basamağa alındı. ve 4 şubatta hastayı kaybettik. Bu durumda hisar hospital hakkındanasıl bir yol izleyebiliriz. 184 aradım. Hasta düzelme gösterdiği için çıkarabilir diyor. Fakat beykoz devlet hastanesi ise bu hasta yoğun bakım hastasıydı diyor Ne yapmamız gerekiyor.
#2
Babam 2003 senesinde müteahhit ile yaptığı sözleşmede 5 dairenin 1 ini müteahide geri verdi. Buna karşılık noterde yeniledikleri sözleşmede geri kalan 4 daire ve binanın arkasına yapılan depo yu babama verdiğini belirtti. Buna göre binamızın ruhsatı yok ve arsa tapulu. Fakat hisse olarak diğer diğer dairelerden daha fazla hissemiz var. Bu fazla hisse ise depoya ait. Yani 2 dairemiz ve 1 depo olarak 90 hisse var. Diğer daireler 30 ile 25 hisse arası değişiyor. Şimdi 4 şubatta babam vefat etti. Apartmandakiler bu depo bize de ait diyorlar. Ne yapmamız gerekiyor.
#3
İyi çalışmalar dilerim. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Avukatımız var.O da bu konu hakkında çok saçma bir karar olduğunu söyledi. Çünkü haklı bir konuda hakim nasıl böyle bir karar verebilir dedi. Ortada bizim dairenin duvar sayesinde güneşi kesildi, 3 kere su bastı ve şu anda kiraya veremiyoruz. İtfaiye raporları, vb.. her türlü bilgi dosyamızda var. Şimdi bizim avukat bu hakimin gerekçeli kararını bekliyor. Fakat apartmandaki daireler ise davayı kesin kazandık diyorlar.Çünkü sulh hukuk temyiz süresi 8 gün imiş. Bu süre geçti. Onun için danışmak istedim. Çünkü bizim avukat da bir anlam veremediği için buraya danıştım.
#4
Merhaba, bundan 5 yıl önce binamızın yan duvarı çöktü ve bizim giriş kattaki dairemizin duvarını yıktı.Taş duvar idi ve taşlar dairenin içine kadar girdi. Belediyeden gelen ekip buraya beton duvar yapılmasını söylemesine rağmen apartman yöneticisi tekrar taş duvar yaptı.Bu sefer yapılan duvar hem daha yüksek hemde 11 m2 komşuya hakkımız geçerek (yani duvar bu sefer daireye daha yakın ve yüksek) yapıldı. Bizde yıkılması için dava açtık. 2 seferde bu duvarın yanlış olmasından sebep daireyi su bastı ve kiraya veremiyoruz. 2 sefer bilirkişi geldi. Raporlarında 1. raporda duvarın yanlış olması ve sınır ihlali bulunduğu yazıldı. 2. raporda ise bilirkişi duvarın yanlış olduğunu fakat duvarın önüne tekrar duvar yapılmasını bildirdi. Geçen hafta ise hakim davayı red etti. Bu nasıl oldu anlamadık. Böyle bir haksızlıkta hakim böyle bir karar verebilir mi?