Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - ammas

#1
Hocam, öncelikle çok teşekkür ediyorum.. İlginiz, bilglendirdiğiniz için..
Avukat yahut hukuk mensubumusunuz?

Şimdi ortada 1adet Sit alanında EV,
Uzak taraflarda bir bağ,
yakında da 2 adet bağ mevcut, geçen sene 1tane küçük olanı sattılar. Davada avukat bunu belirtmiş, o nedenle çok korkuyor zaten bu mirası gaspeden şahıs..

Buarada en son bağlar Tapuda hala dedemin adına görünüyordu.. Değiştirmediyse.. Hatta müdür bir yazı yazmış bizimkilere, avukata verin davada delil olsun diye..

Şimdi biz ne yapmalıyız.. Dedilklerine göre tereke bölünecekmiş, dava açmayanlar bu davadan hak alamayacaklar, avukat tutarak yeni bir dava açarak haklarını alabileceklermiş.. Mahkemeye durumu anlatır bir dilekçe yazsak, biz de 5.kişi olarak yeni bir dava açmadan bu dava sonunda hakkımızı alamazmıyız?

Ne yapmalıyız?
#2
Sormak istediğim bir diğer mevzuu, dün aldığım bilgiye göre;
Avukat tutan 4 kişi haklarnı alıcak, diğerlerinin de hakkı durucak ancak yeni bir dava açmaları gerekecekmiş..

Yani hakim yahut mahkeme bize sormaz mı, istiyor musun istemiyor musun?
Weya bir dilekçe yazıp göndersek bu dava sonunda 4 kişi ile birlikte bizim de hakkımız verilir mi? Ne yapmamız gerekiyor.

İlginiz cevabınız için çok teşekkürler hocam.. Saygılarımla..
*****************
Ankara Asliye Hukuk Hakimliği'ne,
                   Ankara

    Makamınızda görülen, .....(Yer) doğumlu (Aneane-dede).....ın çocukları arasında olan vefatından kalan mal varlığının miras davasında,

    Davacı;
......lar olmak üzere kardeşlerim gibi ben de doğal hakkımın korunmasını Sayın Mahkemenizden istiyorum ve babam ve annemden bana düşecek maddi manevi Tüm Miras Hakkımı talep ediyorum..

    Yukarıda adı geçen davacı 4 kardeşim, kendi aralarında avukat tutarak mahkemenize davacı olarak başvurmuştur..
    Ancak avukat tutacak maddi imkanım olmadığından dolayı;

    Ben ... olarak, hakkımdan vazgeçmediğimi ve kardeşlerim gibi payıma düşen miras hakkımı talep ettiğimi Sayın Mahkemenize bu dilekçeyle

    Saygılarımla Arz ederim...
                                                            Adres, numara, tarih imza

Böyle bir dilekçe gönderirsek, weya nasıl yazılmalı?
#3
   2007 yılının ortalarında Dedem vefat etmişti..
   3'ü erkek (Dayım), 8'i kız(Teyzelerim ve Annem) olmak üzere 11adet çocuğu bulunmaktadır.. Dedemin vefatından sonra bu sıralarda 3 erkek çocuk(Dayılarım) taşınmaz olan mirasların büyük bir kısmını Tapu'dan kendi adlarına çevirmişlerdir ve 2 sene kadar önce küçük bir miktarını da satmışlardır.. Anneanemin de geçen sene vefatı üzerine, 8 kız çocuğu(Teyzelerim ve annem), 3 erkek çocuklarıyla(Dayılarımla) defalarca konuşmuş ancak erkek çocuklar mirası tabiri caizse Gasp etmekten vazgeçmemişlerdir..
   Yakın zaman önce Teyzelerim Tapu-Kadastro Müd.'den olayı bizzat araştırmaya gitmiş, müdür de bir usulsüzlük olduğuna dair yazılı kağıt vermiştir.. İçeriğini tam olarak bilmiyorum. Ancak sanırım hala dedemin üzerine görünüyorlar, veya usulsüz olarak devir yapıldığı taespit edilmişti. Bilemiyorum. Olay memlekette geçtiğinden akrabalarım bize bilgi vermiyorlar..
   Hatta sanırım 10 yıldan sonra zaman aşımına uğrayacak demişti teyzem. Varmıdır böyle birşey, zaman aşımı gibi..

   Birkaç ay önce 8 kız kendi aralarında konşmuş, avukat tutarak dava etme kararı almıştı.. bir kısmı maddi sebepleri öne sürerek bir kısmı da kötü olmamak için davaya katılmaktan geri durdular. 8 kızdan(annem ve teyzelerim) 4'ü dava açarken 4'ü de açmamıştır. Biz de açamayan tarafın içindeyiz.
   Yakın zamanda 4 kız avukatla anlaşıp dava dilekçesini verdiler. Erkek çocuklarına dava kağıtları posta yolu ile 2 hafta kadar önce bildirildi.. Çok yakın bir zamanda da davaları görülmeye başlanacak..Bu arada sözkonusu arsalara Tedbir konularak alış-satış-devir gibi işlemler durdurulmuştur.. Hatta Dayım satmayı denemiş, ancak tedbirden dolayı başaramamıştır..

   Avukatın yüksek bir miktar istemesi yüzünden Annem, bu parayı karşılayabilecek maddi gücümüz olmadığından dolayı davaya katılamadı. Bunun üzerine dava açan 4 kız "Avukat parasını verip bizimle birlikte dava açmazsanız birşey alamayacaksınız, hakkınız kaybolacak, Vazgeçmiş sayılacaksınız" dediler..
   Bunun aslı var mıdır, yoksa taraflarına çekmek için mi bize böyle birşey söylediler. Ayrıca kuzenlerimden bir kısmının dediğine göre; avukatın dediğine göre hazıra konmak yok, dava açan 4 kişi hakkını alacak, biz alamayacağız ancak biz de yeni bir dava açarsak hakkımızı alabilecekmişiz.. Bu nasıl olacak miras 4kişi arasında bölüşülüp daha sonradan dava açarsak yeni bir bölüşüm mü olacak?
   Ayrıca ben avukat tutacak gücümüz olmadığını ancak miras hakkımızdan vazgeçmediğimizi annemin ağzından anlatan bir dilekçe yazıp göndermeyi düşündüm. Gerek varmıdır? Varsa nasıl yazılmalıdır..

   Sormak istediğim şu; biz de mirastan hakkımızı istiyoruz. Ancak avukat parası karşılayacak gücümüz olmadığından 4 Teyzemle birlikte dava açamadık.
   *Hakkımız kayıp mı olur? Onlarla dava etmediğimizden hakkımızdn vazgeçmiş mi sayılıyoruz?
   *Hakkımız kaybolmayacaksa bu davadan Tüm çocuklara Eşit olarak bölünerek paylaştırılıp hakları verilecek mi? Yeni bir dava mı açmamız gerekiyor? Yoksa hakim bizim de hakkımızı isteyip istemediğimi soracak mı veya hiç sormaya gerek kalmadan tüm kardeşlerin hakkını verecek mi..
   *Ne yapmamız gerekiyor?

   Teşekkürlerim ve Saygılarımla.. :)