Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Konular - MuratGökdağ

#1
Şahıs işletmesi 2012 Ağutosda kapatılacak, fakat bilfdiğimiz kadarı ile alım yaptığı birkaç firma sahte belge düzenlemekten ötürü şuanda inceleniyor
Bu durumda; eğer kapatıldıktan sonra alım yaptığı firmalardan herhangi birine SMİYB düzenleme raporu düzenlenirse kapaılmış firma bu durumda bir sorumluluğu yada sahte belge kullandınız bu yüzden bu faturaya ait kdv leri ödeyin diye bir yaptırım olabilir mi?
Yoksa işletme kapatıldıktan sonra geçmişe dönük hiçbir işlemle karşılaşmaz mı?
Saygılar
#2
2004 yılından beri bir belediyede çalışan sendikalı işçi 2011 yılında 6111 kanunla milli eğitime gönderiliyor ancak sözleşme şartları aynen devam ediyor
2004 den beri örneğin belediyeden aldığı net maaş 1.000 TL iken milli eğitime geçtikten sonra net maaş olarak 1.750 TL almaya başlıyor
Neden net maaş yükseldi diye sorgulanınca meğerse belediye 2004 den beri maaşı hatalı hesaplayıp eksik yatırmış
Şimdi bu durumda;
Bu işçi belediye ye mahkeme ile dava açtığında 2004-2011 yılları arası maaş farklarını alabilir mi? Zamanaşımı oluşmuş mudur oluşmuşsa hangi dönemleri zamanaşımı dolayısıyla isteyemez? Bu işçi ne yapmalı hangi mahkemeye hangi evraklarla başvurmalıdır? Saygılar
#3
6102 Sayılı YTTK
V- Yönetim kurulu üyelerinin mali hakları
MADDE 394- (1) Yönetim kurulu üyelerine, tutarı esas sözleşmeyle veya genel kurul kararıyla belirlenmiş olmak şartıyla huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve yıllık kârdan pay ödenebilir.

6762 Sayılı Eski TTK
1. HUZUR HAKKI:
    Madde 333 - Aksine esas mukavelede hüküm olmadığı takdirde idare meclisi azalarına her toplantı günü için bir ücret verilir. Ücret miktarı esas mukavelede tayin edilmemişse umumi heyetçe tayin olunur.

İyi Çalışmalar Yusuf bey
Sormak istediğim eski ve yeni TTK larda yer alan huzur hakkı ile ilgili maddeler yukarıda
Buna göre , eski ve yeni kanunlarda ne gibi farklılıklar vardır huzur hakkı ile ilgili
Saygılar
#4
- Tüzel kişinin çekini yetkili kişi imzalamamışsa ne olur? Çek vasfını yitirir mi? Banka ödemek zorunda olur mu? Çek sahibi ceza alır mı? Alacaklı mağdur olur mu? Banka karşılıksız ibaresi yapmazsa alacaklı nasıl icra yapabilir?
- Çekte belgede sahtecilik ve dolandırıcılık olması için hangi şartların olması gereklidir? Örneğin biraz araştırmama göre çekin cari hesaba mahsuben ödenmesi durumunda dolandırıcılık olmaz, dolandırıcılık olması için verilen mal veya hizmetin çeke güvenerek verilmesi gerekliymiş yani çek olmasa karşılığında mal yada hizmetin verilmeyeceği unsurunun olması gerekliymiş. Bunun gibi başka hangi şartlar oluşmalı
Saygılar
#5
Yusuf bey cevaplarını hayranlıkla okuyorum yardınlarınız için çok teşekkürler
Ben son hali ile çek kanununu okudum ancak bazı konularda aklım karıştı bu konularda yardımlarınızı bekliyorum

1 -Karşılıksızdır işlemi yapılmış çek te hamil karşılıksız ibaresini yazdıran kişimidir? Ve çek kanununa göre sadece karşılıksızdır ibaresini yazdıran kişi mi çek yasağı için talepte bulunabilir çeki yazdırandan önceki ciranta eğer çekin bedelini ödeyerek hamilden çeki alıp kendi çek sahibi hakkında çek yasağı için başvuramaz mı? Örnek:Bay A Bay C ye çek düzenliyor ve Bay C de çeki cirolayıp Bay Z ye veriyor ve çek Bay Z tarafından karşılıksız işleminine tabi oluyor bu durumda hamil Bay Z midir ve sadece Bay Z mi Bay A için çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı talebinde bulunabilir?
2 - Gerçek kişi Ahmet T. Vekaletle çeklerini başkasına imzalattığında bu çekler geçersiz sayılır mı?
3 - Hamiline olmayan çekler eğer hamiline olarak düzenlenirse bu çekler geçersiz diye ödenmeyebiinir mi? Bu şekilde çekler geçersiz midir? Yoksa hamiline olmayan çekleri hamiline düzenlemek suçtur fakat geçerli bir çek ve ödenmelimidir?
4 - 6273 kanun sonrası karşılıksız çeki bulunan firmayı hamil talep ederek çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı aldırmamıştır
Bu durumda;
Çeki karşılıksız kalan fakat çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı almamış firma karşılıksız çek sebebiyle merkez bankasında 10 yıl boyunca ilan olunur mu?
Çeki karşılıksız kalan fakat çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı almamış firma eğer banka kabul ederse yeni bir çek hesabı açıp çek defteri verebilir mi? Çünkü sadece çeki karşılıksız kalmış ancak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı almamıştır.
5 -Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı verilmiş olan kişinin bu yasağını bu yasağı verdiren hamil savcılığa başvurup bu talebinden vazgeçerse bu yasak kalkar mı? Çünkü çek ödenmemiş fakat hamil talebinden vazgeçmek istemiştir. Yani çek bedeli ödenmesede hamilin istemesi ile verilmiş olan yasak tekrar kalkar mı? Yoksa çek bedeli ödenmeden yasak kalkmaz mı?