Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - meteburada

#1
Merhaba , 5 ay önce evime kiracı taşındı. Kiracı taşınırken depozito , kira , sözleşme , kimlik fotk , boşaltma taahhütnamesi imzalandı.

Kiracı 3 aydır kira ödememekte. Kendisine ulaşamıyorum. Ne telefonlarıma çıkıyor , ne mesajlarıma cevap veriyor , ne de eve gittiğim zaman kapıyı açıyor. Işıkları kapatıp kapıyı açmıyor.

Kendisine noterden kira ödemediğine dair tebligat gönderdim , Tebligat ulaşmadı gözüküyor. Kapıyı açmamış , Adres kayıt sistemine göre adresi burada da değil, Yani muhtarada tebligat bırakılmadı.Adresi başka şehirde gözüküyor.

Dolayısıyla 1 ay önce göndermiş olduğum tebligatta geçersiz sayılmış (Noter öyle dedi). Yeni tebligatta göndermedim, Ne de olsa kapıyıda açmıyorlar, Muhtarada teslim edilmiyor.

Ayrıca kiracı elektrik su doğalgazı abone olmadan kaçak kullanıyor.Eski kiracı tüm hepsini kapattırıp gitmişti.

1- Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyorum.Ne telefon ne de kapıyı evimin kapısını açmıyor. Bu durumda herhangi bir hakkım varmı

2-Tebligat ulaşmamış gözüküyor.Noterden öğrendim.Yeni tebligatta göndermedim.Ne yapmalıyım.

3-Herşeyi kaçak kullanıyor.Elektrik doğalgaz su çalışanları geliyor , Kapıyı açmadıklarından kimseye cezada kesemiyorlar.Mühür vurup gidiyorlar. Ev sahibi olarak beni bağlayan birşey varmı , Hiçbirinde aboneliğim yok.Eski kiracıda hepsini kapattırıp gitti.

4-Taşınırlarken tahliye taahhütnamesi imzalatmıştım,Boş taahhütname imzalı isimli tcli şekilde var, Bu ne gibi işime yarar.Bir sene dolmasımı lazım kullanabilmem için.

5-Ne yapmam lazım . Yasal hakkım nedir. En kısa zamanda en az vakit kaybedecek ve zarara girecek şekilde bu kiracıdan nasıl kurtulurum. Siz çözemezsiniz avukat çözer diyorsanız ona da razıyım. İrtibat numaranızı özelden yazın ,İst.dayım.Alacağımdanda vazgeçtim , Kendi evimin kapısından dönmek utanç verici.
#2
Alıntı
Bir de banka aciz vesikası ile yeniden takibe başlarsa bunu
e devlette görebilir miyim?

Görebilirsiniz. Kolay gelsin...


E-Devlette mahkeme dosyası görme bölümü var, Aciz vesikası yada takip başlanırsa görülebilme bölümü nerede acaba ?
#3
Sayın Kaçar , Forumu biraz karıştırırken bu başlığı okudum ve yazınızda cevabınızda bir makale gördüm.

"Kar eden bir şirket aciz vesikası almışsa, aciz vesikasında belirtilen meblağı Vergi Usul Kanunu'nun 322. maddesi uyarınca zarar olarak gösterme ve bu yolla daha az vergi ödeme imkanı elde eder."

Bu durumda sürekli kar eden büyük bir banka dediğiniz madde uyarınca zarar olarak gösterip devlete az vergi öderse , Aciz vesikası düzenlediği kişinin durumu ne olacak,

1-Bu durumda aciz vesikasının borcu düşmüş gözükür mü? Yada aciz vesikası iptal olur mu?

2-Eğer borcu düşmez ise cevabınız , O halde farzedelim bu büyük kurum aciz vesikası sayesinde alacaklıdan alacağınız haciz yoluyla bir şekilde tam veya kısmen dahi olsa alsa "alacağını zarar olarak gösterip devlete az vergi verdiği " için devlet bu durumda zarar etmiyor mu? Yani bu büyük kurum hem devlete zarar gösterip az vergi veriyor hem de alacağını alıyor , Tam bilmediğimden tahmin yapıyorum , Ya da alacağınız diğer olağandışı gelir olarak gösterip bu sefer devlete fazlamı vergi verecek?

3-Yoksa durumu zarar gösterip vergiden düşen sürekli kar eden büyük banka amacına ulastıgından bi şekilde bu zararı en aza indirip bi sonuca vardıgından artık bu aciz vesikası geçerli olsada durumuyla ilgilenmez bir kenara atar mı?Yani yok bunu tahsil edeyim sonra devlete fazla vergi ödeyeyim gibi şeylerle uğraşşırmı, tabi eğer tahsil ettiğinde devlete fazla vergi verecekse bu varsayım

Lütfen ricam 3 maddeyide cevaplayınız
#4
Sayın Kaçar ; Gerçekten çok teşekkür ederim , Dediklerinizi yapacağım , Sağolun.
#5
Belirtmeyi unutmustum , Alacaklı bankaya gittiğimde neden kartımın iptal edildiğini sordugumda alacaklı bankanın diğer şubesi tarafından takibe takıldıgımdan kartımın iptal edildiği söylendi , Yani bu talebi alacaklı bankanın alacaklı şubesi yapmış ben başka şubeden hesap açıp kart çıkarmıştım , Ancak hesap halen açık gözüküyor aynı şekilde yatırım hesabıda açtırmıştım mkk da o da açık kullanılır gözüküyor , Ama kartın neden iptal olduguna halen anlam veremedim.Bu durumda halen yasal takip olup olmadıgını cıkartabilirmiyiz, Ben başka bankadanda bankamatik kartı çıkartıp hesap  açtım ama , bankamatik kartım iptal olmadı ayrıca.

İcra dosyasını nasıl incelerim.

Aciz vesikasına bu sicilden bakabilirsiniz demişsiniz ama hangi sicil nereden bakarım onu anlayamadım ,1. icra dairesine gidip aciz vesikamımı soracağım , Bu işlemi kendim yapabilirmiyim.

Bu borcun ödenmesi mümkün değil ,Ben ne zaman kurtulabilirim bu durumdan 10 senemi 20mi ömürboyumu

Bu son sorum inanın , Tekrar geniş yardımınız için çok teşekkür ederim...
#6
Sayın Kaçar;

1-İlgili bankadan hesap açtım ,başka bankadanda hesap açtım,

Diğer bankadan bankamatik kartı çıkardım şu an bir sorun yok , Ancak ilgili banka 10 gün içinde bankamatik kartımı bile yasal takipten kapatmış,üstelik para bile yatırmamıştım, bunu bizzat şubeden öğrendim.

Bu durumda benim yasal takibim devam ediyor anlaşılıyor , Benim mahkeme sürem 8 sene dolduysa ve bankadan hesap açtığımdan dolayı yasal takip yapılıyorsa şu an 8 sene boşamı gitti , yeniden 20 senemi bekleyeceğim.

2-Bu işlemlere giriştiğimden bazı şeyleri yeniden canlandırdımmı sizce

3-Bana bu mahkemeye bakan avukat bankanın dosyayı kapattığını söyledi , Birşey olmaz demişti , Şimdiye kadarda bu durum hariç birşey olmadı , Gerçektende türkiye.gov.tr ve uyaptan baktığımda hakkımda davada gözükmüyor ne açık ne kapalı. Aciz vesikası düzenlenmiştir demişti , O da kesin emin değil, Bu bilgiye nasıl ulaşırız nasıl 10 sene dolduğunda zamanaşımı davası açabiliriz,

4-Ben bu dava boyunca haklı oldugumu hep düşündüm ve iyi avukatlada kazanabileceğimi düşünmüştüm , Bu davaya yeniden bakılıp mahkeme açarsak kazanma olasılığımız varmıdır, TAbii ki ne konudan ne başka birşeyden haberiniz var ancak 4 mahkeme bir yargıtay görmüş bir davanın sonucuna göre yeniden bir işlem yapmak dava açmak uygun olabilirmi

Bu konuda son sorularımdı , Yardımınız için çok teşekkür ederim.
#7
Sayın Kaçar, Size çok teşekkür ederim , Sağolun varolun tüm sorulara ayrıntılı cevap vermişsiniz.
#8
Aradan 2,5 sene geçti , Yeni konu açtım ancak buraya yazayım , En azından aynı konu ve karmaşa olmasın..


Merhaba , Yaklaşık 8 sene önce bankadaki kredi ile ilgili bir mahkemem oldu  , Banka benden malvarlığı istedi , Malvarlığında bulundum , Daha sonra mahkemeyi kaybettim, Adıma ne icra ne birşey geldi ,8 seneden beri mahkeme bittiği gibi duruyor , Avukat dosya kapandı dedi ancak üzerime birşey alamıyorum.

Meraktan olsa gerek ilgili bankadan hesap açtırmaya gittim ve hesabı açtılar ancak müşteri temsilcisi bayan adıma takip olduğunu ve para yatırırsam el konulacağını söyledi.

1-Başka bankadan hesap açtırsam orada da takibim gözükecekmi, Zira açtırdım ancak bana takibiniz var denmedi, Keza bende sormayı unuttum

2-Her 2 bankayada para yatırsam bu paraya el konurmu , Konma olasılığı nedir, X ve Y bankası diyelim,

3-Bu tür bir girişim yaparak kapanan dosya ve davayı yeniden alevlendirme olasılığı nedir sizce

4-8 sene geçmesine rağmen dediğim gibi icralık bir durum ,rahatsız edilme gibi bir durum olmadı, ancak ne hesap açtım ne üstüme birşey aldım , Bu durumda bu olay borcumu ödemediğim sürece ömür boyu benim peşimi bırakmayacakmı , Bunun borç ödemek harici kurtulma zamanı varmıdır, Mesela 10 sene dolunca zamanaşımı davası açmalımıyım?

Not: Benim kredi borcum tamamen ilgili bankanın yapmış olduğu hatayı sözleşmedeki imzama dayandırarak tarafımca haksız zarara uğramamdan kaynaklandı , Kimsenin bir kuruşu boğazımdan geçmedi.

Saygılar
#9
Sayın Kaçar çok teşekkür ederim, Sizden ricam http://www.vekil.net/forum/soru-cevap-ve-yardimlasma-bolumu/banka-takip-hakkinda/ başlığındaki sorularımada cevap vermeniz, günlerdir bekliyorum rica edicem
#10
Merhaba , Yaklaşık 8 sene önce bir bankayla icralık olmuş ve tarafıma dava açılmıştı. Mahkeme için avukatla anlaştım ve vekalet işlemlerini hallettik , O an neye imza attım ne yaptım bilmiyorum , Vekalet dedi git notere dedi bende hallettim, Mahkeme 5 sene önce bitti.

Asıl sormak istediğim , Bende ne mahkeme dosyası ne avukatın adı soyadı ne telefonu hiçbirşeyi kalmadı, Geçen gün aklıma düştü bu konu, Kimi 10 sene diyor kimi konularda genel vekaletten bahsediliyor,

Benim bu icra mahkemesi için vermiş oldugum vekaletin süresi nedir, Tahminen süre belirtilmemişti.

Eğer süre belirtilmemişse süresizdir diyecekseniz , Benim vermiş oldugum bu vekaletle avukat adıma ne gibi işlemler yapabilir, Görevi kötüye kullanma açısından soruyorum bunu ,Banka hesaplarımı inceleyip şahsımı araştırma yetkisi halen varmıdır,

Aydınlatırsanız sevinirim.
#11
Syn Kaçar, Gerekli bilgiler için çok teşekkür ederim,

Rakam küçük olduğu için bu miktarları ödemem demişsiniz.Şimdi 3 kısa sorum daha var.

1-Ödemiş olduğum icra takibi veya mahkeme masrafı borçludan alınır demişsiniz, Çok güzel de avukat parası ne olacak, bunu da mı borçlu ödeyecek.

2-Sanırım mahkemeden önce icra takibi yapılması gerekmekte.Kiracının yeri yurdu belli değil ancak kefilin yeri yurdu belli.Bunu gözönüne alarak icra takibi almak için ne yapmam lazım.Avukat şartmıdır, Yani çok uğraş veren birşeymi, Eğer şuraya git bu formu doldur, sonra şuraya git şunu yap gibiyse bana göre şart.

3-Siz rakamdan bahsetmiş ve benim dediğim miktarı fazla bulmuşsunuz.O halde ilk olarak icra takibi yapacaksak genel bir rakam verirmisiniz, icra takibi için ne kadar ödemem gerekir, Ayrıca mahkeme için avukat ücreti ne kadar ödemem gerekir.Yani icra takibiyle alacağımı alacaksam 2500 tl için cebimden ne kadar çıkacak ne kadarı bana kalacak, Mahkeme olursa (sanırım borçlu itiraz ederse mahkeme oluyor , yanlışım varsa düzeltin) 200 tl için cebimden ne kadar çıkacak ne kadarı bana kalacak.

Tekrar tesekkur ederim, Saygilar
#12
Merhaba, 6 aydır kira vermeyen kiracım ailesinin sağlık sorunlarını bahane ettiğinden bende depozito nedeniyle fazla üstelemedim, Derken evi boşaltacağını söyledi, Evi boşalttı, Senet yapacağını söyledi , Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyorum.Çalıştığı işyerine gidiyorum ayrıldı diyorlar, telefonumu açmıyor , kefil var, ancak kontratta tc numarası yazmıyor,
kiracının tc numarası kontratta yazıyor.

Sorunum budur, Şimdi bu konuyla ilgili 3 soru soracağım.

1-Kiracının yeri yurdu belli değil, Adresinide bilmiyorum, Sadece elimde açmadığı tlf numarası var birde tc numarası ve kontrat. Mahkeme açarsam kendisine bu mahkeme haberi nasıl ulaşacak, hangi adrese gidecek , çünkü adres bilmiyorum

2-İşin ilginç tarafı kefil de bu para beni bağlamaz, bi daha beni ararsan fena olur şeklinde tehdit savurdu.Kontratta kefilin tc numarası yok, Bu sorun olur mu?

3-EN ÖNEMLİ SORU MADDE BU---Benim şu anda ne yapmam lazım, Mahkeme aç diyeceksiniz, Konuyu arkadaşlarımla konuştum depozitoyu çıkarınca bana 2500 TL kalıyor.Mahkeme açınca avukat masrafı vb. masraflar 3000 Tl denildi, O halde ben mahkemeyi kazanırsam 500 TL zararda olacağım.Bu doğrumudur, Mahkemeyi kazanırsam avukat masrafı , icra vb. tüm masraflar kaybedenemi gidiyor yoksa hepsini benmi ödeyeceğim, Kafamı en çok bulandıran soru bu aslında ücret konusu.Ben bu konuda mahkeme açarsam 2500 TL almam gerekirken kaç para alacağım,3. maddenin net kısaltılmış sorusu bu.Mahkemeye vereceğim, 2500 tl giderim olacak, alacağımda 2500 , o halde ne gerek var değil mi?

4-Madem mahkeme masrafları bu kadar pahalı, bende kendi evimi satarım, faize veririm, üzerine kiralık ev tutarım, 500 tlden 5 ay otururum, kaçarım, ev sahibi nede olsa alacağını karşılamaz diye dava açmaz, bedava ev oh ne ala, bu nasıl bir sistemdir?
#13
Benim asıl amacım bankanın benimle ilgili ne yapacağını merak etmek.Ben o halde başka bankadan hesap açayım ancak adres bilgisini yanlış vereyim ki herhangi bir aksaklık olmasın.

Borçlu olduğum bankadan hesap açma isteğim ise sadece merak, ne olacak.Bunu merak ediyorum.

Başka bankadan bir hesap açarım, 10 tl yatırırım , aradan 6 ay geçer kredi kartı çıkartır artık o bankayı kullanırım, 2 yıl sonrada yüklü yatırırım diye düşünüyorum, Tabi 6 ay içinde o 10 tl ye birşey olmazsa,

Aciz vesikası 20 yıl kalacak, Banka biz bu saatten sonra daha alamayız diyerek aciz vesikasını iptal etmez sanırım.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, Çok açıklayıcı yazmışsınız.
#14
Merhaba, Askerliğim çok şükür bitti, Askerdeyken bile sık sık düşündüğüm birşey vardı.

Ben askere gitmeden önce muayene kaçağıymışım, 86.madde tebligatsız olarak,Bunun sebebide tecilimin 2009 kasım gözükmesi ancak benim mezuniyetimin 2008 kasımda olması, Şubeye muayene için gittiğimde mezun olduktan sonra 3 ay içinde bu durumu şubeye bildirmem gerektiği söylendi ve tutanak tutuldu, tutanaktada aynen dediğim gibi tecilimin 2009 kasımda bittiğini bildiğim için muayeneye 2009 nisan ayında geldim, diyerek doğruyu yazdım,

Şimdi beni mahkemeye vereceklermiş, Ancak askerlik bitti ortada birşey yok.

1-Beni mahkemeye verdiklerini nasıl anlarım.

2-Belkide şu ana kadar mahkeme oldu bitti, haberim yok, bunun olup olmadığını nasıl öğrenirim,

3-Şu ana kadar mahkeme açılmadıysa daha açılır mı? Açılırsa ne zamana kadar bekleyeceğim?

4-Mahkemedeki cezam ne olur?

5-Ben zaten ifademi askeri şubede muayene sırasında verdim, Bu doğrudan mahkemeye gider ve mahkeme kendi kendine olur bitermi, illa ki haberim olurmu, askerlik bitti halen böyle şeylerle uğraşıyorum.

Diyelim 5 sene sonra mahkeme oldu, 5 sene bekleyecekmiyim.Bu durumu nasıl öğreneceğim, Mahkemeye gidecekmi gitmeyecekmi, gidecekse en fazla ne kadar bekleyeceğim.
#15
Merhaba, 2001 yilinde bir bankaya gerek bankanın suçu gerekse de benim suçum olmasından dolayı yüklü miktarda borç yaptım, Mahkemeye icra için verdiler, mal beyanında bulundum, itiraz mahkemesi açtık, onlar kazandı, son olarak yargıtaya gitti, yargıtaydada onlar kazandı.Yargıtay davası 2004 te bitti,

Asıl sormak istediğim üzerime hiç mal mülk yoktu, öğrenci olduğumu bankada biliyordu ve hiçbirşey yapamadılar.Ne eve haciz geldi ne de şu ana kadar herhangi bir şey,

Ancak bu durumdan iyice sıkıldım, Üzerime birşey alamadığım gibi hayallerimide gerçekleştiremiyorum, Bundan 4 sene önce avukatla görüştüümde bankanın bu dosyayı zarara attığını söyledi, Hakkımda aciz vesikası çıktığını ve davanın ona göre bittiğini söyledi.

Tüm bunlara rağmen ben hayata artık girmek istiyorum, Tam manasıyla borcum olup olmadığını bilmiyorum, Yani şu anda o bankaya gidip hesap açak istesem ne our? Başka bankadan hesap açsam x bankası parama el koyarmı, kendi üzerime araba alsam x bankası el koyarmı gibi sorularımın yanıtlarını arıyorum.

Asıl önemli konu ise ben ömür boyu borçlumu kalacağım, Hiç üzerime birşey alamayacakmıyım,Bunun zaman aşımı yokmudur, Tam zamanaşımı olacağı zaman yeniden haci kararı çıkartırlarsa yeniden bi 20 sene gibi bekleyecekmiyim,

Borçlu olduğum bankaya ve başka bir bankaya gidip hesap açtırmak kredi kartı baçvurusunda bulunmak istiyorum, artık böyle girişimlere girip önümün açılmasını istiyorum.Sizce bankaya gitsem ne ile karşılaşırım, Bir bankaya kredi için gittiğimde tc numaramdan kredi alımına uygun puanım olduğu söylendi.Acaba borçlu olduğum bankaya gitsem hesap açtırsam ne olur.Bunu deneyeyimmi,

Banka halen haczedebilecek güçte ise bu artık ne zaman bitecek, Banka malvarlığımı sürekli takipmi edecek, nasıl öğrenecek ,ömür boyu bu böyle sürüp gidecek mi? artık kurtulmak istiyorum , haksız yere ne durumlara düştüm.

Kısaca bu dava ne olacak?

Lütfen tüm paragrafları cevaplayın.