Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - hakazir

#1
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 29 Nisan 2014, 19:59:53
İzale-i şuyu davası yani ortaklığın giderilmesi davası herhangi bir ortağın rızasıyla acılan satış işlemi,şimdi bu hissedarın hissesine alacaklar tetbir koydurmuşlar ve icra dairesinden alacakları izin ile tarlanın satışını isteyebilirler fakat anlaşıldığı kadar b hissedarın alacağı zaten borcu karşılamıyor şimdi diğer hissedarların payını sen aldın yani herşey resmi ve satışa koysalar bile bu hisseye düşen payı verir ve tarlaya sahip cıkarsın oda zaten cok düşük bir mebla yani ne onların yaptığı masrafa değer nede senin telaşına yat kulağın üzerine tarlanı güle güle kullan

Hay Allah razı olsun senden üstadım yüreğime su serptin. O zaman bu konuyu gözümde bu kadar büyütmeme gerek yokmuş öyleyse. Cevabın için çok teşekkür ederim.
#3
Merhaba. 4 hissedardan oluşan 1400m2'lik tarım arazisini 10 gün önce hacizli olarak kabul ederek satın aldım. Araziyi satın almamdaki amaç, kendi arazime bitişmesiydi. Satın almadan önce hissedarların hisselerinin dağılımı ise;  A=130m2   B=130m2   C=440m2   D=700m2 şeklindeydi. Söz konusu olan haciz ise A şahsının 130m2'lik hissesindeydi. Ve bu haciz şerhi icra müdürlüğünün 20.12.2011 tarihli haciz yazısıyla tapuya işlenmiş. Yani haciz işlem tarihinden itibaren 2 seneden daha fazla süre geçmiş. Bugün ise beni X hukuk bürosundan bir beyfendi aradı. Bana A şahsından hacizli bir gayrimenkul aldığımı ve hacze konu olan borcu masraflarıyla birlikte tarafımıza ödemediğiniz takdirde tarlayı satışa çıkaracaklarını söylediler. Bende bölünemez bütünlükteki bir tarım arazisini nasıl olurda 3. bir şahısa satabileceklerini sordum. Karşıdaki şahıs kendinden daha da emin bir şekilde "istersek bütün hissedarlara izale-i şuyu davası açarak tarlayı komple satışa çıkartabiliriz" dedi. Şunu da belirteyim haciz borcu 1500TL, hacizli 130m2'lik hissenin belediyedeki emsal değeri ve de tapudaki satış bedeli 200TL. Borç benim borcum değil fakat borcu ödemezsem de tarlayı komple satışa çıkartma tehditinde bulunuyorlar.

Şimdi bütün bunlardan sonra konuya hakim olan değerli üyelere ve uzmanlara soruyorum. Bu tarım arazisindeki haczin başlangıç tarihinden itibaren 2 yıl geçtiği için kendiliğinden kalkması lazım değil mi? Ya da bunun için icra müdürlüğüne başvuru mu yapmam lazım?

Ve de gerçekten 1400m2'lik ve 4 hissedarlı bir tarım arazisini 3.şahısa diğer hissedarların rızası olmadan izale-i şuyu ile satabilirler mi? Yani toprak koruma kanunu bu haciz durumunda devre dışı mı kalıyor?
#4
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 12 Şubat 2014, 22:36:35
Mallesef olmuyor sizin davanızın kısa sürmesine tek neden olacak aranızda uyuşmazlık olmaması olacak inanın bu işlerle uğraşan bir avukat kısa zamanda bu satışı neticelendirir siz tuttuğunz avukatın istediğ belgeleri teslim edin o sizden aldığı vekaletle işi kısa zamanda sonlandırır

Allah senden razı olsun Adnanoğuz kardeşim. Sabırla sorularıma bakıp cevap verip kafamdaki soru işaretlerini giderdiğiniz için teşekkür ederim. Sayenizde nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrenmiş oldum.
#5
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 11 Şubat 2014, 22:51:47
Sizin o arkadaşın borcuyla ne işiniz var ister hic ödemesin sizin sorununuz mevcut arsadaki payı bu payında mahkeme sonucunda rakkamı belli olacak ve o rakkam maliye avukatı tarafından tetbir konarak para bankada bloke edilecek ve borcundan düşülecek siz arsayı mahkeme kanalıyla satın almış olacaksınız,avukatlara gelince tabiki karşınıza ucuk rakkamda cıkabilir dahada normal rakkamlarda size tavsiyem gezin dolaşın cünkü karmaşık bir paylaşım değil avukatın pek zorlanacağı bir dava değil sadece bürokrasi işlemler cok siz vekalet verdikden sonra davayı acar ve işlemleri takip eder,kolay gelsin

Sayın Adnanoğuz çok sağolun cevaplarınız için. Bir de ben borçlu arkadaş hariç diğer iki hissedarın hisselerini izale-i şuyu dan önce alabilirim değil mi? Onların herhangi bir borçları ya da haciz, şerh vs. gibi sıkıntıları yok. Zaten ücret konusunda da anlaştık. Yani ben sadece davayı borçlu arkadaşın hissesini almak için açsam mümkündür değil mi?
#6
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 10 Şubat 2014, 22:35:42
Avukata verirseniz işleriniz cok hızlı yürür cünkü sizin mirascılar icinde bilirkişinin tayin edeceği miktara itiraz olmayacak cünkü siz zaten belirli bir ücreti kafanızda olurturmuş ve mirascılarla polimik yaşamıyacaksınız ,sizin burda satışın bu şekilde olması kücük hissedarın maliye ile olan sorunları oda zaten payına düşecek miktarı alacaklı avukat paraya tetbir koydurarak tahsilatını yapacakdır burda mahkemelerin yoğunluğu göz önüne alırsak bir yıl icinde bu iş cözülür.

Peki maliyeye yaklaşık 40000TL borcu olan küçük hissedarlı arkadaşa maliye bu işlemden sonra kalan borcunu en kısa sürede ödemesi için bir şart falan koymaz değilmi? Çünkü bu arkadaşla öyle anlaştık, yani 2-3 sene içinde bile ödeme imkanı yok o bakımdan. Sonra papaz olmayalım arkadaşla bu işlem yüzünden borcun hepsini hemen ödemek zorunda kalmasın. Bir de bu davada avukata vereceğim masraf toplam ortalama kaç TL tutar?
#7
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 09 Şubat 2014, 15:52:58
T.C ESKİŞEHİR 2.SULH HUKUK MAHKEMESİ      T.VAKIFLAR BANKASI ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
İzalei Şuyuu suretiyle satışı yapılan taşınmazın bedeli olarak Şubenizin(::::::::::::)sayılı hesaptaki paradan
%20 tapu harcı.......Tl
Bilirkişi A.A.............TL.
%09,90Karar harcı,Tepebaşı Belediye başkanlığına.......Tl.
VİV Teminatı,Eskişehir 2.Eylül vergi dairesi Müdürlüğüne.........TL.
Masraf toplamAv.F.F............Tl.
Davacı icin Dava ve satış vekil ücreti icin Av.F.F........Tl


Ve mirascıların listesi ve ödemeden alacakları miktar sıralanarak yazılıyor.Burdanda anlaşılacağı üzere bilirkişinin belirlediği rakkamı alıcı hahkemenin gösterdiği hesaba yatırıyor ve miktar mirascılara yatırılan bankadan kendi adlarına cekiyorlar.


ağıda mirascılara deyi liste sürüp gidiyor

Sayın Adnanoğuz size çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu benim için. Peki son olarak acaba davayı açmak için başvurduktan itibaren ne kadar sürede karar sonuca bağlanır? 1-2 seneyi bulur mu?
#8
Alıntı yapılan: Adnanoğuz - 08 Şubat 2014, 13:16:23
Hakim işlemi yapmak üzere satış memurluğna tevdi eder.Memurluk bilirkişileri tayin eder malın değeri hakkında değer alır zaman süresi icinde itiraz edilmessedeğer kesinleşir ve mirascı olarak size satışda öncelik tanınır ve değer düşük olursa hissedarlara farkını acıkdan verirsiniz zaten mirascılar paralarını vergi dairesinden pay oranına göre tahsil edecekler vergi borcu olan mirascı ya düşen payı vergi dairesinin avukatı paraya tetbir koydurur ve o mirascı payını vergi dairesinden alamaz yani sizin vergi dairesine pay yatırma gibi bir şansınız yok

Sayın Adnanoğuz cevaplarınız için teşekkür ederim peki "mirasçılar paralarını vergi dairesinden pay oranına göre tahsil edecekler" derken kafama takılan konu, izale-i şuyu davası sonucundaki her hissedara ödemem gereken toplam 800m2'lik arazi değerinin hepsini önce maliyeye yatırıptamı, mirasçılar hisselerine düşen paralarını vergi dairesinden tahsil edecekler?

Acaba normal de satışlarda tarla ücreti hissedarların banka hesapları gibi resmi kanallara yapılmıyormuydu? Demek istediğim maliyeden geri para çekildiğini pek duymamıştım.
#9
Merhaba arkadaşlar. Köyde yaklaşık 1600m2 bir tarım arazisinde 800m2 hissem var. Bu tarlada benden başka 3 hissedar daha var ve onların da hisseleri de sırasıyla 500m2 - 150m2 - 150m2. Bu hissedarların hepsiylede konuştum ve hisselerini satın almak için kalan 800m2'lik kısım için anlaştım. Fakat satış işlemlerini başlatmak için başvurduğum aracılık yapan yazıcı arkadaş, 150m2'lik hisse sahibinin maliyeye birikmiş yüklü bir miktarda vergi borcu (40000TL civarı) olduğundan dolayı satış işleminin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Bu durumu borçlu olan hissedara söylediğimde bu borcu ödeyemeyeceğini ve bana "bu konuyu nasıl halledersen hallet, istersen izale-i şuyu davası aç orası sana kalmış" cevabını verdi.
   
Yani bu arkadaş hissesini bana vermek istiyor fakat vergi borcunu ödeme imkanı olmadığı için bana satışını yapamıyor. Ve değeri toplamda belki de değeri 1000 TL bile etmeyen 150m2'lik tarım arazisinin kaydını hisse sahibinin maliye borcundan dolayı alamıyorum.

Şimdi size soracağım husus şu; acaba diğer bir seçenek olarak borçlu olan hissedarın ve diğer 2 hissedarın hisselerini izale-i şuyu davası açarak alabilirmiyim? Yani davayı açsam, mahkeme dava sonunda borçlu olan arkadaşımın hissesine bir değer biçse ve ben o değeri ödeyerek arkadaşımın maliye borcundan düşme imkanı varmıdır? Bu şekilde satış gerçekleşirmi?

Bu arada şunu da belirteyim izale-i şuyu dava konusunu da 3 hissedarın hepsiyle konuştum hiçbirisi açık arttırma gibi bir durum olursa girmeyeceklerini belirttiler. Yani bütün hissedarlar hisselerini bana vermek istiyorlar fakat ben arkadaşın bahsi geçen borcundan dolayı alamıyorum. Bu sorunu nasıl halledeceğim bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir fikri olan varsa lütfen bir yol gösterin.