Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - kaplans

#1
maaş blokesi ile ilgili davam sonuçlandı ve bankanın toplam 2000 tl takas mahsup hakkı haksız bulunarak tarafıma iade edilmesi yönünde karar verdi.Benim sorum ise davalı bankada 2 tane hesabım var Birinde kredili mevduat avansı kullandığım hesap -1700 civarında banka kazandığım dava tutarını bu heseba yatırıp avansımı kapatabilir mi?Yoksa maaş hesabıma yatırmalı öyle olursa maaşımdan kesilen tutar elime geçmeden yine krediye gider böyle bir durumda hukuken neler yapılabilir
#2
Bankaya dava açtım istirdat istemiyle gelen bilirkişi raporu da benim lehime.Benim merak ettiğim konu dava dilekçesinde tazminat talebinde bulunmadım. 2.duruşmada tazminat talebinde bulunabilir miyim ?Yoksa tazminat istemiyle yeni bir dava mı açmalıyım Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler...
#3
Herhangi bi parasal değer olmadığından dolayı ben sadece kesintinin durdurulmasını talep ediyorum tüketici mahkemesinden önce tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim?
#4
Kaç gündür uğraşıyorum sorduğum avukatlardan  net cevap alamıyorum eğer dava açarsam tüketici mahkemesine mi idari mahkemeye mi açmalıyım karşı taraf idari kurum.4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun3.maddesinde  Satıcı; kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki faaliyetleri kapsamında tüketiciye mal sunan gerçek veya tüzel kişileri kapsar denmektedir.Kurumdan kullandığım kredi ilgili maddeye girer mi Tüketici mahkemesine mi dava açmalıyım?  Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
#5
Benim demek istediği Tüketicinin korunması hakkındaki kanunun ilgili maddesinde;Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.

       Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.

       Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.

Taahütname sözleşmemidir?
#6
Anladım teşekkürler.Peki imzaladığım taahütnamede maaşta haciz olsa bile kesilmesi 4077 sayılı kanunun 6.maddesiyle değerlendirelebilir mi?
#7
Maaşımda icra kesintisi var.Ayrıca M.E.B'a bağlı ilkokul öğretmenler sandığından ikraz(kredi) kullandım.Sandık, üyelerine çıkardığı yönetmenlik doğrultusunda kredi sağlamakta.Bu kredi taksitleri her ay saymanlıklar aracılığıyla maaşımdan kesilmektedir.İkraz için yaptığım başvuruda maaşta haciz olsa dahi taksit tutarının kesilmesi ihtilaf halinde Ankara mahkemeleri ve icra dairelerinin yetkili olacağını borçlu sıfatı ile kabul ettiğime dair başvuru dormunu imzaladım.Maaşımda icra olduğundan kesintini durdurulması için dilekçe gönderdim ve büyük ihtimalle red gelecektir.Maaşımdan kalan miktarla ailemi geçindiremiyorum.Kesintinin durdurulması için nereye dava açmalıyım?Kamu olduğu için idare mahkemesine mi tüketici mahkemesi alanına mı girer?Başvuru formunda imzaladığım maaşımda icra varken bile taksit tutarının maaşımdan kesilmesi İcra İflas kanununun 83 madesinde önceden yapılan anlaşmalar geçerli değildir maddesiyle savunulabilir mi?