Haberler:

deneme

Ana Menü
Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - polaris71

#1
sayın yetkili bilirkişi
bu konuda mahkeme veya yargıtay kararı varmıdır?
#2
Sayın bilirkişi
1 - Kentsel dönüşüm kapsamında aynı hisseli parselde ( 1300 m2 ve 4 hisseli) arsamız mevcut. Bu arsa üzerinde 2 ortağın evi bulunmaktadır.

2 - Benim ve diğer bir ortağın evi bulunmamaktadır.Tapulu arsamız mevcuttur.

3 - Bu hisseli parsel için kentsel dönüşüm kapsamında müteahhit ile bina yapılmak üzere anlaşma imzaladık ve süreç başladı.

4 - Her birimize birer daire verilecek şekilde anlaşma yaptık.
size sormak istediğim husus şudur:

İnşaat bitiminde daireler teslim alınırken parsel üzerinde evi bulunan 2 hissedar inşaat bitiminde daireler teslim edilirken tapu devir masrafından muaf olduğu için onlar tapu masrafı ödemeyeceklerini öğrendik.

Biz diğer iki hissedar olarak hisseli parsel üzerinde binamız yok.arsa ortağıyız. bize tahsis edilen daireleri teslim alırken biz tapu harcından muafmıyız. yoksa başlangıçta arsamız üzerinde binamız olmadığı için Tapu masrafı ödeyecekmiyiz. yoksa biz de diğer iki ortak gibi Tapu harcından muaf mı olacağız?
Bu konua mahkeme ve Yargıtay kararı varmıdır?
Saygılarımla
#3
Sayın bilirkişi
1 - 50 yıldır mülkiyetimizde tapulu olarak bulunan arsamızda mevcut evimiz var.Belediye tarafından 18 uygulaması denilen uygulama ile yapılan parselasyon çalışması neticesinde bize ait olan evin 40 metrekaresi yan komşumuza tahsis edilen parsel içerisine katılmıştır.
2 - Bu evimizde halen oturmaktayız.30 yıldır Elektrik ve su aboneliğimiz mevcuttur. ve evin her türlü vergi ( emlak vergisi,çöp ve pis su ödemeleri vs...) tarafımızdan yapılmaktadır.
3 - Ancak yan parsel komşumuz evimizin kendi parseli içerisinde kalan 40 metrekarelik bölümünün yıkılmasını istemektedir.
4 - Bu durumda evi yıkmamız gerekiyor mu ? yoksa yıkılacak evin değeri karşı tarafca bize ödenmesi gerekir mi? veya bu 40 metrekare üzerinde nasıl bir hakkımız vardır?
saygılarımla
#4
Sayın yetkili bilirkişi
1 - Eşim adına 23.06.2000 yılında bir kooperatiften noter sözleşmesi ile bir daire satın aldık.parasını peşin ödedik.sonra kooperatif aidatlarını ödemeye devam ettik
2 - kooperatif yapımı devam ederken ( inşaat bitmeden ) 26.10.2000 tarihinde taşındık ve oturmaya başladık. Taşındığımızda asansör ve diğer bazı eksiklikler yapılmaya devam etti. aidatları ödemeye devam ettik..Bu kooperatif 12.06.2002 tarihinde fesih edildi.Kat mülkiyetine geçildi...Yapı kullanma izinini ve dairenin tapusu eşim adına 23.06.2002 tarihte tescil edildi
3 - Bu durumda Çekişmeli boşanma davasında yapılacak mal paylaşımı rejimi nasıl olur?
4 - Yani öğrenmek istediğim husus : bu mal paylaşımı 2002 öncesi edinilen mal paylaşım rejimine göre mi,yoksa 2002 ve sonrası mal paylaşımı rejimine göre mi olur.
5 - Mahkeme nezinde Mal sahibi olmada Noter sözleşme tarihi mi geçerli olur...... Yoksa tapu tescil tarihi mi geçerli olur..

6 - Bu durumda benim yasal haklarım nelerdir
saygılarımla