Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Kasım 2024, 00:58:27

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 547
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 500
Total: 500

annenin diğer evladına hileyle mal geçirmesi mümkünmüdür?

Başlatan ozge86, 27 Ağustos 2013, 05:42:58

« önceki - sonraki »

ozge86

eşim 2 kardeş annesi babası sağ. eşimin annesine miras yoluyla eşimin dedesinden çok sayıda arsa kaldı, babasınında üstünde 3 adet evi mevcut. şuan biz bu evlerden birinde ikamet ediyoruz ancak bazı sorunlar nedeniyle özellikle annesi bütün mal varlığını önce başkasına satar gibi gösterip sonra diğer oğluna vereceğini söylemekte. sorum buna nasıl engel olabiliriz böyle bir durumda mirasdan pay alabilmesi için ölümlerinimi beklemek zorundayız  ölüm durumunda bunu nasıl ıspatlayabiliriz. elimiz kolumuz bağlı oturmak istemiyoruz. şimdiden teşekkürler.

lawal

Merhabalar.
Öncelikle ölmeden önceki 1 yildaki yapilan karşılıksız devirler de mirascilar acisindan hesaplanir. eger devri yaptiktan 1 yil icinde vefat olursa hakime durumu bildirirsiniz. Yok garantiye alayim derseniz dava yoluyla satisin muvazaali oldugu konusunda sikayette bulunur ve gorunurde yapilan isin gecerli olmasini istersiniz. gorunurdeki islem gecerli olamiyorsa da iptali istenebilir.  Ancak olasi bir durumda direk avukatla gorusmekte yarar var. bunlar onbilgidir.

Adnanoğuz

Herkes malını istediği gibi tasarruf etmekde selbesttir .Anne sağ baba sağ malını mülkünü satarda devrederde ve siz buna miras diyemessiniz miras öldükden sonra hak sahiplerinin alacağı paydır.sizin şu anda mal sahibinin aklının olmadığı (yaşlılık,hastalık)gibi iddanız olabilrmi olamazsa birşey tutturamazsınız.ancak ölüm sonrasında takip edilecek konu bunlar siz ozaman hileyi hurdayı ortaya sürüp mallar üzerinde tetbir isteyip cok uzun sürecek hukuk savaşına başlaya bilirsiniz.

Adnanoğuz

Ve hukukumuz bu gibi hileli devirlerde ve diğer kardeşe yapılan devirlerde hep mağdur kardeşin yanında olduğu şimdiye kadar bu ceşit binlerce davada görülüyor ...