Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

24 Kasım 2024, 07:24:46

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 548
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 456
Total: 456

arsa kooperatifle imarlı arsa anlaşmazlığı

Başlatan habibalkaya, 19 Şubat 2014, 14:11:13

« önceki - sonraki »

habibalkaya

merhaba arkadaşlar;

1991 senesinde bir koperatiften arsa satın aldım.2000 senesine kadar koperatif aidatlarımı ödedim,bu yıldan sonra adres değiştirdiğimden koparatiften bildirimleri alamadım,geçen sene telefonumu bulmuşlar ,3000 tl koparatife ödeme yaparsam  arsamı alabiliceğimi ödemessem hakkımın kaybolacağını sölediler,imarlı adıma tapum olduğundan ödeme yapmadım,şimdi koperatifi kapatmışlar muhatap kimse bulamıyorum.
bu durumda ne yapmam gerekiyor,bana bir yol gösterebilirmisiniz.

Adnanoğuz

Kooperatifden bahsediyorsunuz yani diğer ortaklar ne durumda arsanın üzerine inşaatmı başlamışdıda kooperatif ortadan kayboldu yani kısaca sorduklarınız tek sizi ilgilendiren bir konu olmadığı kesin acık arsadaki hisse sahiplerini blun ortada dolandırıcılık varsa hep beraber hukuksal yollara baş vurun

habibalkaya


koparatif arsa koparatifi,herhangi bir inşaat yok,koparatiften arsa alanlar çoğu ev yapmışlar,  koparatif arazi üzerindeki parselleri kafasına göre değiştirmiş,şuan tapumdaki parsel nosundan bulamıyorum arsamı,iletişim bürolarını kapatıp gitmişler,bu konuda nereye başvurabilirim

Adnanoğuz


1. Satın alınacak arsanın mutlaka tapu ve çap fotokopisini alın. Belediye imar müdürlüğü harita servisinden arsanın çapını ve imar durumunu alın. Çap belgesinin yeni tarihli olmasına dikkat edin.
2. Tapunun bir kişiye mi ait olduğunu yoksa hisseli mi olduğunu ilgili tapu ve sicil müdürlüğünden araştırın. Hisseli tapular da diğer hisseler ile ilgili bir kısıntılı durum olup olmadığını tapu sicilinden araştırın.
3. Tapu kaydında herhangi bir kısıtlama ve satışına engel bir durum olup olmadığını araştırın. Kısıtlama arsanın alım satımını veya irtifak hakları kullanımını engelleyebilir.
4. Arsanın bulunduğu belediye imar müdürlüğünde 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar uygulama planlarında hangi özelliklere (konut arsası,ticari,sanayi arsası,tarla vs.) sahip olduğunu araştırın.
5. İnşaat alanının ne kadar olacağı , emsal (taban alanı kullanımmiktarı)ve Hmax(maximum inşa edilebilecek bina yüksekliği) gibi verileri kontrol edin . İnşaat yoğunluğu fazla olan arsalar daha değerlidir.
6. İnşaat ruhsat tarihinin yeni olup olmadığını ve ruhsatın geçerliliğini Belediye imar müdürlüğü ruhsat servisinden araştırın.
7. Gecekondu bölgelerinde alacağınız arsaları işgalden nasıl koruyacağınızın planını yapın.
8. Arsanın bulunduğu civarda planlanan büyük yatırımları (metro,raylı sistem,yeni arter,yol,hastane gibi,) araştırın.Gelecekte yaşam yoğunluğunun artması beklenen bölgelerdeki arsa yatırımları gelecek vaad eder.
9.Geometrik olarak kare arsaları tercih edin. Ama arsa dikdörtgen ise bunun kalın bir dikdörtgen olması inşaat yapmayı kolaylaştırır. Yamuk ve yuvarlak a