Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Eylül 2024, 17:17:04

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 648
  • Online ever: 648
  • (Bugün, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 338
Total: 338

Bıçakla yaralanmaya maruz kaldım.. Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum..

Başlatan tugsal, 31 Temmuz 2013, 13:04:00

« önceki - sonraki »

tugsal

Merhabalar 14 Temmuz 2013 tarihinde bıçak ile yaralanmaya maruz kaldım öncelikle olayı anlatmak istiyorum.

14 Temmuz 2013 Tarihinde aracımın içerisinde oturmaktaydım ve aracımın yanında 19-20 yaşları arasında gençler konuşmaktaydı bende orucun etkisi ile dalmış onlara doğru bakıyordum. Bu sırada gençlerden bir tanesi bana doğru bakarak "Ne bakıyorsun lan" diyerek bana sert bir tepki verdi. Bende kendilerine "Size bakmıyorum öyle dalmışım" dedim ve bunun üzerine bu genç bana tekrar "iyi o zaman bundan sonra sadece eğil ve önüne bak" diyerek sert bir tepki verdi bende elimde olmadan sinirlendim ve kendisine "buranın sorumlusu senmisin" diyerek tepki gösterdim sonuç itibarı ile benden 10 - 12 yaş ufak bir gencin evimin önünde bana emri vaki sözlü saldırması beni sinirlendirdi. Daha sonra bu genç üzerime doğru yürüdü elini yumruk yapıp bana vurmak üzereyken kendisini boynundan iterek yumruktan kaçtım. Mahalleli bizim aramıza girdi o sırada bir başka arkadaşı bana yumruk ile vurdu bizi ayırdılar ve ben gence "Yakışıyormu sana yaptığın burada bize halimizi hatrımızı soruyor yeri geldimi abi diye hitap ediyorsun terbiyesizlik yapma uzatma bu mevzuyu çek git" dedim. Fakat genç sakinleşmedi aksine "Seni gördüğüm yerde keseceğim" diye bağırmaya başladı ve o sırada onu tutanların arasından sıyrılarak üzerime koşmaya başladı ben vuracak sandım fakat cebinden çıkardığı ve elinde düğmeye basınca çıkan "Sustalı" diye tabir ettiğimiz bıçak varmış bıçağını sol kolumun altından Midemin ve Bağırsaklarımın hizzasından 9 cm kadar içeriye soktu. Neyseki kilolu olduğum için hayati organlarıma kadar ulaşamadı bıçak, 2 günü yogun bakımda olmak üzere toplam 11 gün hastahanede yattım. Bu süre içerisinde çocuk teslim olmadı hala daha kaçıyor. Ailesi benimle anlaşmak istiyor durmadan araya birilerini sokup para teklif ediyorlar  fakat ben istemiyorum bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum. Bunun yanındada 11 gün çalışmadım hala agrılarım var 10 - 15 gün kadar daha çalışamayacağım. Sigortalıda değildim rapor ücretide alamıyorum. Benim danışmak istediğim soru şunlardır.

1) Ben bu gençten şikayetçiyim, bu genç tahmini en az ne kadar ceza alır yakalanır veya teslim olursa ?
2) Maddi zararım çok kayıt dışı çalıştıgım için sigortadan da birsey talep edemiyorum. Maddi Tazminat davasıda açabilmem mümkünmü?
3) Maddi Tazminat davası Açabiliyorsam eğer en az ne kadar talep edebilirim? ve talep ettiğim tutarı alabilirmiyim?


Zamanınızı harcıyorum fakat eğer beni aydınlatır bilgilendirirseniz çok ama çok memnun olurum.



Avukat

Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz.

Alıntı Yap1) Ben bu gençten şikayetçiyim, bu genç tahmini en az ne kadar ceza alır yakalanır veya teslim olursa ?

Türk Ceza Kanunu'nun 86 ve 87. maddelerine göre (maddelerin tam metinleri aşağıdadır) üç yıldan dokuz yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaktır.

Alıntı Yap2) Maddi zararım çok kayıt dışı çalıştıgım için sigortadan da birsey talep edemiyorum. Maddi Tazminat davasıda açabilmem mümkünmü?

Maddi tazminat olarak ispat edebildiğiniz zararları (hastane, ilaç, iş gücü kaybı, vs.) talep edebilirsiniz.

Alıntı Yap3) Maddi Tazminat davası Açabiliyorsam eğer en az ne kadar talep edebilirim? ve talep ettiğim tutarı alabilirmiyim?

Burada maddi tazminattan çok manevi tazminat rakamı belirleyici olur. Manevi tazminat olarak yüksek bir meblağ talep edebilirsiniz. Elbette suç işleyen şahsın kendi adına kayıtlı herhangi bir malvarlığı yoksa, dava sonucunda elinize bir şey geçmeme ihtimali de olacaktır. Allah kolaylık versin...



    Kasten yaralama
     Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (2) (Ek fıkra: 31/3/2005 - 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
    (3) Kasten yaralama suçunun;
    a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
    b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
    c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
    d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
    e) Silahla,
    İşlenmesi halinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.   

    Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama
    Madde 87 - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
    a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,
    b) Konuşmasında sürekli zorluğa,
    c) Yüzünde sabit ize,
    d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,
    e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,
    Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hallerde üç yıldan, üçüncü fıkraya giren hallerde beş yıldan az olamaz.
    (2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
    a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,
    b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,
    c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,
    d) Yüzünün sürekli değişikliğine,
    e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,
    Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hallerde beş yıldan, üçüncü fıkraya giren hallerde sekiz yıldan az olamaz.
    (3) (Değişik: 6/12/2006 - 5560/4 md.) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olması halinde, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, kırık veya çıkığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, yarısına kadar artırılır.
    (4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hallerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, üçüncü fıkrasına giren hallerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

tugsal

Yusuf bey vermiş olduğunuz bilgiler ile beni gerçekten aydınlattınız gerçekten ilginize ve alakanıza çok teşekkür ediyorum. iyi calışmalar diliyorum.