Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

27 Kasım 2024, 05:10:35

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,887
  • Toplam Konu: 4,421
  • Online today: 386
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 357
Total: 357

hagb ve yeni suç işlenmesi

Başlatan sakin, 09 Kasım 2012, 21:38:07

« önceki - sonraki »

sakin

merhaba benim  sormak istediğim elimde iki ayrı uzaklaştırma kararı var.biri eskişehir 3.ail mahkemesi tarafından verilen 04,10,2012 tarihli ve 2 ay süreli  diğeride 4, aile mahkemesi tarafından verilen  08,10,2012 tarihli ve 3ay uzaklaştıma diyor.suskun ismiyle yazdığım olaylara cevap vermiştiniz. o olaylara istinaden çıkan uzaklaştırma kararı bunlar şimdi durum şöyle 10.09.2012de darp edilmiş ama elimde rapor olmadığı için şikayetçi olmamıştım sonradan savcılığa suç duyurusunda bulunup adlitıptan rapor aldım .o tarihteki şikayetçi olmayışım sebebiyle çıkan takipsizlik kararınada itirazda bulnmuştum. buna dair uzaklaştırma kararı 08.10.2012de çıktı.tabi buarada eşimle kayınpederim tarafından 02.10.2012 de tekrar darp edildim bunun uzaklaştırma kararıda 04.10.2012de çıktı.öğrenmek istediğim bu konuda uygulama nasıl olur.kararlardan birimi geçerli olur.yoksa ikisi birleştirilip uzaklaştırma 5 aymı olur?.ayrıca doğalgaz ve elektiriğim kesik mahkemeler uzaklaştırmayla birlikte nafakaya hükmetmemiş.şu andada ekonomik şiddete maruzum.nafaka talebinde bulunma hakkım varmı?


ayrıca eşim ve babasına bana uyguladıkları şiddetten dolayı savcılık tarafından sulh ceza mahkemesinde dava açılmış babasına tck 106/1 cümle 53   86/2  53/1 125/1  ve 53. maddelerden    eşimede  86/2   86/3  53/1  maddelerden açılmış dava üstelik bunların 21 07 2010 tarihinde keinleşmiş bir hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıyla denetimli serbestlikleri mevcut durum ne olur .ne kadar ceza alırlar.benim avukat tutmam gerekirmi.eşim devlet memuru ceza alırsa işinden olurmu.


sakin

boşanma aşamasında olduğum eşim anne ve babasıyla ben evde yokken gelip kapıyı çilingire açtırıp kilid değiştirmişler annesi evde kalmış zili çaldım açan olmadı mahalle muhtarını çağırdım sağolsun koşa koşa geldi ama o gelene kadar eşimle babası geldi beni zorla içeri soktu.ve hakaret edip dövdüler elleinden kurtuldum odaya saklandım kapıyı kilitledim kidiyle birlikte kırdılar kapıyı s..tir git o....pu bidaha gelişimde seni burda görürsem senide babanıda öldürürüm diye tehdit etti.daha sonra muhtar hanım kapıyı çalınca kayıpederimi hemen kaçırdılar.kaçarkende babamı arayıp telefonda tehdit etmiş o...punu al git yoksa senide onuda tüm sülaleni tüfekle vururum şeklinde tehdit etmiş.btm şeklinde bir raporum ve kilidi değiştirilmiş dış kapı kırılmış oda kapısı vvar ortada.ayrıca eşim ve babasına bana uyguladıkları şiddetten dolayı savcılık tarafından sulh ceza mahkemesinde kamu davası açılmış babasına tck 106/1 cümle 53 86/2 53/1 125/1 ve 53. maddelerden eşimede 86/2 86/3 53/1 maddelerden açılmış dava üstelik bunların 21 07 2010 tarihinde keinleşmiş bir hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıyla denetimli serbestlikleri mevcut durum ne olur .ne kadar ceza alırlar.benim avukat tutmam gerekirmi.eşim devlet memuru ceza alırsa işinden olurmu.ayrıca mutar şahit olarak yazılmamış onu şahit gösterebilirmiyim.olaydan 1ay kadar önce eşim bir akrabamı ona söyle evden gitsin yoksa babam gelirse çok kötü şeyler olacak şeklinde uyarmış onuda tanık göstermem uygun olurmunasıl tanık olarak yazdırabiliirm.teşekkürler

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yapöğrenmek istediğim bu konuda uygulama nasıl olur.kararlardan birimi geçerli olur.yoksa ikisi birleştirilip uzaklaştırma 5 aymı olur?

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 8. maddesinin 2. fıkrasına göre (madde metni aşağıdadır) tedbir kararı ilk defasında en çok altı ay için verilebilir. Sizin olayda iki ayrı olayla ilgili iki ayrı tedbir kararı verilmiş. Bu durumda bu sürelerin toplamını dikkate almak gerekecektir.

Alıntı Yapdoğalgaz ve elektiriğim kesik mahkemeler uzaklaştırmayla birlikte nafakaya hükmetmemiş.şu andada ekonomik şiddete maruzum.nafaka talebinde bulunma hakkım varmı?

Nafaka talep edebilirsiniz. Aslında mahkeme uzaklaştırma kararı ile birlikte sizin nafaka hususunda ayrıca bir talebiniz olmasa bile bu kısımla ilgili de bir karar verebilirdi (ve hatta vermiş de olabilir, mahkeme kararını dikkatli şekilde inceleyin). Bu kararda nafakayla ilgili bir hüküm yoksa, ayrıca bir dava açmanız gerekecektir. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 5. maddesinin konuyla ilgili 3. ve 4. fıkraları aşağıdadır.

Alıntı Yapayrıca eşim ve babasına bana uyguladıkları şiddetten dolayı savcılık tarafından sulh ceza mahkemesinde dava açılmış babasına tck 106/1 cümle 53   86/2  53/1 125/1  ve 53. maddelerden    eşimede  86/2   86/3  53/1  maddelerden açılmış dava üstelik bunların 21 07 2010 tarihinde keinleşmiş bir hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıyla denetimli serbestlikleri mevcut durum ne olur

Kayınpederiniz açısından: TCK.m.106/1 tehdit suçunu düzenliyor. Bu suç sebebiyle kayınpederiniz altı aya kadar hapis veya adlî para cezasıyla yargılanacaktır. TCK.m.86 kasten yaralama suçunu, 86/2 ise bu suçun basit halini düzenliyor. Bu suç sebebiyle kayınpederiniz dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla yargılanacaktır. TCK.m.125/1 ise hakaret suçunu düzenliyor. Bu suç sebebiyle kayınpederiniz üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile yargılanacaktır.

Eşiniz açısından: TCK.m.86/3'e göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu durumda aynı suç sebebiyle kayınpederiniz dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla yargılanacakken eşiniz altı aydan birbuçuk yıla kadar hapis veya adli para cezası ile yargılanacaktır.

Hem Kayınpederiniz hem de eşiniz hakkında daha önceden bir ceza yargılaması neticesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtmişsiniz. Bu durumda şayet eşiniz ve/veya kayınpederiniz hakkında ceza kararı verilirse, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 231. maddesinin 11. fıkrasına göre (fıkra metni aşağıdadır) HAGB kararı ortadan kalkacak ve hüküm açıklanacaktır. Bu noktadan itibaren eşiniz ve kayınpederiniz açıklanan bu kararı temyiz edebilecektir (HAGB kararları temyiz edilemiyor, bu kararlara karşı sadece ağır ceza mahkemesine itiraz edilebiliyor ve bu itirazda da esas değil usul hükümleri dikkate alınarak bir inceleme yapılıyor).

(11) (Ek: 6/12/2006-5560/23 md.) Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.

Alıntı Yapbenim avukat tutmam gerekirmi

Şart değil.

Alıntı Yapeşim devlet memuru ceza alırsa işinden olurmu.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin 5. fıkrası aynen şu şekildedir:

5. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (...) (1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Bu hüküm uyarınca kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılması halinde eşiniz memuriyetten ihraç edilecektir.

Alıntı Yapayrıca mutar şahit olarak yazılmamış onu şahit gösterebilirmiyim.olaydan 1ay kadar önce eşim bir akrabamı ona söyle evden gitsin yoksa babam gelirse çok kötü şeyler olacak şeklinde uyarmış onuda tanık göstermem uygun olurmunasıl tanık olarak yazdırabiliirm.

Her iki kişinin de isim ve adreslerini mahkemeye bildirerek şahit olarak dinletilmesini sağlayabilirsiniz. Kolay gelsin...



6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun

    Koruyucu ve Önleyici Tedbirlere İlişkin Hükümler
   
    Mülkî amir tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları
   
    MADDE 3 – (1) Bu Kanun kapsamında korunan kişilerle ilgili olarak aşağıdaki tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere mülkî amir tarafından karar verilebilir:
   
    a) Kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.
   
    b) Diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere, geçici maddi yardım yapılması.
   
    c) Psikolojik, meslekî, hukukî ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi.
   
    ç) Hayatî tehlikesinin bulunması hâlinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması.
   
    d) Gerekli olması hâlinde, korunan kişinin çocukları varsa çalışma yaşamına katılımını desteklemek üzere dört ay, kişinin çalışması hâlinde ise iki aylık süre ile sınırlı olmak kaydıyla, on altı yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının yarısını geçmemek ve belgelendirilmek kaydıyla Bakanlık bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak suretiyle kreş imkânının sağlanması.
   
    (2) Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde birinci fıkranın (a) ve (ç) bentlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde mülkî amirin onayına sunar. Mülkî amir tarafından kırksekiz saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
   
    Hâkim tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları
   
    MADDE 4 – (1) Bu Kanun kapsamında korunan kişilerle ilgili olarak aşağıdaki koruyucu tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hâkim tarafından karar verilebilir:
   
    a) İşyerinin değiştirilmesi.
   
    b) Kişinin evli olması hâlinde müşterek yerleşim yerinden ayrı yerleşim yeri belirlenmesi.
   
    c) 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanunundaki şartların varlığı hâlinde ve korunan kişinin talebi üzerine tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulması.
   
    ç) Korunan kişi bakımından hayatî tehlikenin bulunması ve bu tehlikenin önlenmesi için diğer tedbirlerin yeterli olmayacağının anlaşılması hâlinde ve ilgilinin aydınlatılmış rızasına dayalı olarak 27/12/2007 tarihli ve 5726 sayılı Tanık Koruma Kanunu hükümlerine göre kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerinin değiştirilmesi.
   
    Hâkim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları
   
    MADDE 5 – (1) Şiddet uygulayanlarla ilgili olarak aşağıdaki önleyici tedbirlerden birine, birkaçına veya uygun görülecek benzer tedbirlere hâkim tarafından karar verilebilir:
   
    a) Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması.
   
    b) Müşterek konuttan veya bulunduğu yerden derhâl uzaklaştırılması ve müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesi.
   
    c) Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerine yaklaşmaması.
   
    ç) Çocuklarla ilgili daha önce verilmiş bir kişisel ilişki kurma kararı varsa, kişisel ilişkinin refakatçi eşliğinde yapılması, kişisel ilişkinin sınırlanması ya da tümüyle kaldırılması.
   
    d) Gerekli görülmesi hâlinde korunan kişinin, şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin hâller saklı kalmak üzere çocuklarına yaklaşmaması.
   
    e) Korunan kişinin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi.
   
    f) Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi.
   
    g) Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi.
   
    ğ) Silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı kurumuna teslim etmesi.
   
    h) Korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması ya da bu maddelerin etkisinde iken korunan kişilere ve bunların bulundukları yerlere yaklaşmaması, bağımlılığının olması hâlinde, hastaneye yatmak dâhil, muayene ve tedavisinin sağlanması.
   
    ı) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması ve tedavisinin sağlanması.
   
    (2) Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde birinci fıkranın (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer alan tedbirler, ilgili kolluk amirlerince de alınabilir. Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde hâkimin onayına sunar. Hâkim tarafından yirmidört saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
    (3) Bu Kanunda belirtilen tedbirlerle birlikte hâkim, 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununda yer alan koruyucu ve destekleyici tedbirler ile 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre velayet, kayyım, nafaka ve kişisel ilişki kurulması hususlarında karar vermeye yetkilidir.
   
    (4) Şiddet uygulayan, aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan yahut katkıda bulunan kişi ise 4721 sayılı Kanun hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla hâkim, şiddet mağdurunun yaşam düzeyini göz önünde bulundurarak talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir.


    Tedbir kararının verilmesi, tebliği ve gizlilik
   
    MADDE 8 – (1) Tedbir kararı, ilgilinin talebi, Bakanlık veya kolluk görevlileri ya da Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine verilir. Tedbir kararları en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer hâkiminden, mülkî amirden ya da kolluk biriminden talep edilebilir.
   
    (2) Tedbir kararı ilk defasında en çok altı ay için verilebilir. Ancak şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hâllerde, resen, korunan kişinin ya da Bakanlık veya kolluk görevlilerinin talebi üzerine tedbirlerin süresinin veya şeklinin değiştirilmesine, bu tedbirlerin kaldırılmasına veya aynen devam etmesine karar verilebilir.
   
    (3) Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı, geciktirilmeksizin verilir. Bu kararın verilmesi, bu Kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez.
   
    (4) Tedbir kararı, korunan kişiye ve şiddet uygulayana tefhim veya tebliğ edilir. Tedbir talebinin reddine ilişkin karar ise sadece korunan kişiye tebliğ edilir. Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde ilgili kolluk birimi tarafından verilen tedbir kararı şiddet uygulayana bir tutanakla derhâl tebliğ edilir.
   
    (5) Tedbir kararının tefhim ve tebliğ işlemlerinde, tedbir kararına aykırılık hâlinde şiddet uygulayan hakkında zorlama hapsinin uygulanacağı ihtarı yapılır.
   
    (6) Gerekli bulunması hâlinde, tedbir kararı ile birlikte talep üzerine veya resen, korunan kişi ve diğer aile bireylerinin kimlik bilgileri veya kimliğini ortaya çıkarabilecek bilgileri ve adresleri ile korumanın etkinliği bakımından önem taşıyan diğer bilgileri, tüm resmi kayıtlarda gizli tutulur. Yapılacak tebligatlara ilişkin ayrı bir adres tespit edilir. Bu bilgileri hukuka aykırı olarak başkasına veren, ifşa eden veya açıklayan kişi hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.
   
    (7) Talep hâlinde ilgililere kişisel eşya ve belgelerinin kolluk marifetiyle teslimi sağlanır.

    İtiraz
   
    MADDE 9 – (1) Bu Kanun hükümlerine göre verilen kararlara karşı tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde ilgililer tarafından aile mahkemesine itiraz edilebilir.
   
    (2) Hâkim tarafından verilen tedbir kararlarına itiraz üzerine dosya, o yerde aile mahkemesinin birden fazla dairesinin bulunması hâlinde, numara olarak kendisini izleyen daireye, son numaralı daire için birinci daireye, o yerde aile mahkemesinin tek dairesi bulunması hâlinde asliye hukuk mahkemesine, aile mahkemesi hâkimi ile asliye hukuk mahkemesi hâkiminin aynı hâkim olması hâlinde ise en yakın asliye hukuk mahkemesine gecikmeksizin gönderilir.
   
    (3) İtiraz mercii kararını bir hafta içinde verir. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir.
   
    Tedbir kararlarının bildirimi ve uygulanması
   
    MADDE 10 – (1) Bu Kanun hükümlerine göre alınan tedbir kararları, Bakanlığın ilgili il ve ilçe müdürlükleri ile verilen kararın niteliğine göre Cumhuriyet başsavcılığına veya kolluğa en seri vasıtalarla bildirilir.
   
    (2) Bu Kanun kapsamında ilgili mercilere yapılan başvurular ile bu başvuruların kabul ya da reddine ilişkin kararlar, başvuru yapılan merci tarafından Bakanlığın ilgili il ve ilçe müdürlüklerine derhâl bildirilir.
   
    (3) Korunan kişinin geçici koruma altına alınmasına ilişkin koruyucu tedbir kararı ile şiddet uygulayan hakkında verilen önleyici tedbir kararlarının yerine getirilmesinden, hakkında koruyucu veya önleyici tedbir kararı verilen kişilerin yerleşim yeri veya bulunduğu ya da tedbirin uygulanacağı yer kolluk birimi görevli ve yetkilidir.
   
    (4) Tedbir kararının, kolluk amirince verilip uygulandığı veya korunan kişinin kollukta bulunduğu hâllerde, kolluk birimleri tarafından kişi, Bakanlığın ilgili il veya ilçe müdürlüklerine ivedilikle ulaştırılır; bunun mümkün olmaması hâlinde giderleri Bakanlık bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak üzere kendisine ve beraberindekilere geçici olarak barınma imkânı sağlanır.
   
    (5) Tedbir kararının ilgililere tefhim veya tebliğ edilmemesi, kararın uygulanmasına engel teşkil etmez.
   
    (6) Hakkında barınma yeri sağlanmasına karar verilen kişiler, Bakanlığa ait veya Bakanlığın gözetim ve denetimi altında bulunan yerlere yerleştirilir. Barınma yerlerinin yetersiz kaldığı hâllerde korunan kişiler; mülkî amirin, acele hâllerde kolluğun veya Bakanlığın talebi üzerine kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesis, yurt veya benzeri yerlerde geçici olarak barındırılabilir.
   
    (7) İşyerinin değiştirilmesi yönündeki tedbir kararı, kişinin tabi olduğu ilgili mevzuat hükümlerine göre yetkili merci veya kişi tarafından yerine getirilir.
   
    Kolluk görevleri
   
    MADDE 11 – (1) Kolluk görevleri, kolluğun merkez ve taşra teşkilâtında bu Kanunda belirtilen hizmetlerle ilgili olarak, çocuk ve kadının insan hakları ile kadın erkek eşitliği konusunda eğitim almış ve ilgili kolluk birimlerince belirlenmiş olan yeteri kadar personel tarafından yerine getirilir.
   
    Teknik yöntemlerle takip
   
    MADDE 12 – (1) Bu Kanun hükümlerine göre verilen tedbir kararlarının uygulanmasında hâkim kararı ile teknik araç ve yöntemler kullanılabilir. Ancak, bu suretle, kişilerin ses ve görüntüleri dinlenemez, izlenemez ve kayda alınamaz.
   
    (2) Teknik araç ve yöntemlerle takibe ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.
   
    Tedbir kararlarına aykırılık
   
    MADDE 13 – (1) Bu Kanun hükümlerine göre hakkında tedbir kararı verilen şiddet uygulayan, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi hâlinde, fiili bir suç oluştursa bile ihlal edilen tedbirin niteliğine ve aykırılığın ağırlığına göre hâkim kararıyla üç günden on güne kadar zorlama hapsine tabi tutulur.
   
    (2) Tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarında, ihlal edilen tedbirin niteliğine ve aykırılığın ağırlığına göre zorlama hapsinin süresi onbeş günden otuz güne kadardır. Ancak zorlama hapsinin toplam süresi altı ayı geçemez.
   
    (3) Zorlama hapsine ilişkin kararlar, Cumhuriyet başsavcılığınca yerine getirilir. Bu kararlar Bakanlığın ilgili il ve ilçe müdürlüklerine bildirilir.

sakin

teşekkürler yusuf bey   
kayınpederimin telefonda babama  tehdit ve hakaretler savurması sonucu savcılığın açtığı dava tek celsede sonuçlandı. kayınpederim tehditten 5ay hakaretten 3ay hapis cezası aldı oda günlüğü 20tlden toplam 4500tl adli para cezasına çevrildi.yine eşim ve babasına benim açtığım davalarsa sürüyor ilerleyen zamanlarda onlarında sonuçlarını okuyucuları bilgilendirmek amacıyla paylaşmayı düşünüyorum.

Avukat

Alıntı yapılan: sakin - 18 Ocak 2013, 00:33:12
teşekkürler yusuf bey   
kayınpederimin telefonda babama  tehdit ve hakaretler savurması sonucu savcılığın açtığı dava tek celsede sonuçlandı. kayınpederim tehditten 5ay hakaretten 3ay hapis cezası aldı oda günlüğü 20tlden toplam 4500tl adli para cezasına çevrildi.yine eşim ve babasına benim açtığım davalarsa sürüyor ilerleyen zamanlarda onlarında sonuçlarını okuyucuları bilgilendirmek amacıyla paylaşmayı düşünüyorum.

Rica ederim, sizin gibi hukuki desteğe ihtiyacı olan kişilere olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diğer davaların da neticesini aldığınızda yapacağınız paylaşımlar, sizinle benzer sıkıntılar yaşayan kişiler açısından da son derece faydalı olacaktır. Kolay gelsin...

sakin

merhaba    daha öncede bahsettiğim gibi eşime açılan bir ceza davası daha sonuçlandı.eşim beni darp etmekten 3000tl para cezası aldı.ayrıca daha önceden aldığı hagb ve denetimli serbestlik kararıda bozulmuş oldu.bugünlerde o cezasıda açıklanır.ayrıca  eşim ve babasının birlikte işledikleri bana karşı bir darp suçu daha bulunmakta  onun davası halen sürüyor sonucu açıklandığında ondanda bahsederim inşallah. ex eşim ve kayın pederim baba oğul suç makinası gibiler üst üste ceza alıyorlar maşallah.