Haberler:

Hukuk Forumumuza Hoşgeldiniz

Ana Menü

Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

29 Eylül 2024, 11:29:40

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 648
  • Online ever: 648
  • (Bugün, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 648
Total: 648

hisseli arsa

Başlatan Adnanoğuz, 05 Şubat 2013, 20:56:25

« önceki - sonraki »

Adnanoğuz

cok mirascısı olan arsamızın ortaklık giderme davasıyla satışı oldu,bu arsayı alan mütahit bize cok ucuz fiyat gösterip 750TL ye noterden vekaletnamizi aldı şimdi satışdan payımıza düşen 6000 tl.ye avukatı aracıyla el koyuyor.para vergi dairesinde noterden vekaleti kaldırsak bu avukat parayı mütahidin hesabına aktara bilirmi.bu para 750 tl.ye karşılık cok haksızlık değilmi acil ne yapmamız lazım.

Avukat

Merhabalar. Sorunuzu ve konuyu tam olarak anlayamadım. İzale-i şüyu yoluyla hissedarı olduğunuz arsanız satıldı. Payınıza düşen satış bedelini 750 TL karşılığında arsanızı satın alan müteahhide mi devrettiniz?

Adnanoğuz

evet mallesef,mütahidin tayin ettiği avukat bizden aldığı velayetle vergi dairesine baş vurmuş ama para cekilmemiş bizde dün noterden avukatı ve vekil verdiğimiz şahsı vekaletnamelerden vevekilliklerinden tamamen vekülliyen azil ettiğimizi bildirdik ve suretin aslını vergi dairesindeki dosyaya koydurduk bu işe bakan memur izinli olduğundan işlem pazartesine kaldı.sormak istediğim şu 750 tl.gibi bir paraya hissemizi aldığını noterde imzalatıp bizden vekaletname alması şimdi aynı noterden bizim tarafımızdan azil edilmesi onda ne gibi hak bırakır lütfen acil bilgi veriniz.

Avukat

Hissenizi niçin 750 TL'ye sattınız ki? Bahsettiğiniz noter devir sözleşmesini incelemek gerekiyor. Şayet hukuken geçerli bir sözleşme imzalamışsanız (ki baştan geçersiz olacak bir sözleşmenin noterde düzenlettirilmesi çok zayıf bir ihtimaldir) bu durumda devir gerçekleşmiş ve müteahhit hak sahibi olmuş olur. Dolayısıyla müteahhit bu sözleşmeye istinaden yasal yollara müracaat edebileceği gibi açılacak bir dava kapsamında satış bedeli üzerine ihtiyati tedbir de koydurabilir. Belirttiğim gibi, sözleşmeyi görmek gerekiyor, görmeden yorum yapmak yanlış olur...

Adnanoğuz

ilginiz ve alakanız icin cok teşşekür ederim.