Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

30 Eylül 2024, 17:22:06

Login with username, password and session length
Üyeler
  • Toplam Üye: 4,222
  • Latest: sezai04
Stats
  • Toplam İleti: 8,877
  • Toplam Konu: 4,419
  • Online today: 612
  • Online ever: 648
  • (Dün, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 443
Total: 443

İdare mahkemesinden İdareye Tevdii Kararı Çıktıktan Sonraki Süreç

Başlatan anatolia, 28 Nisan 2015, 09:10:07

« önceki - sonraki »

anatolia

Merhabalar;  hakkımda verilen isimsiz,imzasız dilekçeye istinaden inceleme başlattığı için çalıştığım kurum aleyhine idare mahkemesinde tazminat davası açtım. Ancak  2577 sayılı kanunun 15/1-e maddesine göre dava dilekçesinin davalı olarak gösterilen idareye tevdii edilmesine karar verildiği şeklinde bir cevap aldım. Anladığım kadarıyla  mahkeme durumu idareye bildirdi. Fakat ben bu aşamada ne yapacağımı bilmiyorum. İdarenin tarafıma cevap vermesini mi bekleyeceğim. Yoksa tazminat talebimi bir kez de idareye dilekçe ile bildirecek miyim??

kilimanjaro

Merhabalar.

3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un 4.maddesi ile işleme konulmayacak ve incelenmeyecek dilekçeleri düzenleyen 6.maddesi, keza 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un işleme konulmayacak ihbar ve dilekçeleri düzenleyen 4.maddesi uyarınca isimsiz ve imzasız ihbar ve şikayetlerin işleme alınmadan, imha edilmesi gereklidir. Ancak 4483 Sayılı Kanun'un 4. maddesinin son fıkrasında bu duruma çok önemli bir istisna getirilmiştir. Buna göre, "iddiaların, sıhhati şüpheye mahal vermeyecek belgelerle ortaya konulmuş olması halinde ad, soyad ve imza ile iş veya ikametgâh adresinin doğruluğu şartı aranmaz. Başsavcılar ve yetkili merciler ihbarcı veya şikâyetçinin kimlik bilgilerini gizli tutmak zorundadır" Bu durum karşısında isimsiz ve imzasız bir şikayet dilekçesinin içeriğine bakılacak ve ona göre bir karar verilecektir. Dolayısıyla böyle bir mektubu işleme koydu diye idari makam hakkında suç duyurusunda bulunmanız erken ve bu aşamada yanlış olmuştur. İlgili mevzuat hükümleri aşağıdadır. Allah kolaylık versin...



    DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN

    DİLEKÇEDE BULUNMASI ZORUNLU ŞARTLAR:

    Madde 4 - (Değişik madde: 02/01/2003 - 4778 S.K./26. md.)

    Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı-soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerekir.

    İNCELENEMEYECEK DİLEKÇELER:

    Madde 6 - Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerden;

    a) Belli bir konuyu ihtiva etmeyenler,

    b) Yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olanlar,

    c) 4 üncü maddede gösterilen şartlardan herhangi birini taşımayanlar, İncelenemezler.


    MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN

    OLAYIN YETKİLİ MERCİE İLETİLMESİ, İŞLEME KONULMAYACAK İHBAR VE ŞİKAYETLER

    Madde 4 - Cumhuriyet başsavcıları, memurlar ve diğer kamu görevlilerinin bu Kanun kapsamına giren suçlarına ilişkin herhangi bir ihbar veya şikayet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde ivedilikle toplanması gerekli ve kaybolma ihtimali bulunan delilleri tespitten başka hiçbir işlem yapmayarak ve hakkında ihbar veya şikayette bulunulan memur veya diğer kamu görevlisinin ifadesine başvurmaksızın evrakın bir örneğini ilgili makama göndererek soruşturma izni isterler.

    Diğer makam ve memurlarla kamu görevlileri de, bu Kanun kapsamına giren bir suç işlendiğini ihbar, şikayet, bilgi, belge veya bulgulara dayanarak öğrendiklerinde durumu izin vermeye yetkili mercie iletirler.

    (Değişik fıkra: 17/07/2004 - 5232 S.K./2.mad) *1* Bu Kanuna göre memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında yapılacak ihbar ve şikâyetlerin soyut ve genel nitelikte olmaması, ihbar veya şikâyetlerde kişi veya olay belirtilmesi, iddiaların ciddî bulgu ve belgelere dayanması, ihbar veya şikâyet dilekçesinde dilekçe sahibinin doğru ad, soyad ve imzası ile iş veya ikametgâh adresinin bulunması zorunludur.

    (Değişik fıkra: 17/07/2004 - 5232 S.K./2.mad) *1* Üçüncü fıkradaki şartları taşımayan ihbar ve şikâyetler Cumhuriyet başsavcıları ve izin vermeye yetkili merciler tarafından işleme konulmaz ve durum, ihbar veya şikâyette bulunana bildirilir. Ancak iddiaların, sıhhati şüpheye mahal vermeyecek belgelerle ortaya konulmuş olması halinde ad, soyad ve imza ile iş veya ikametgâh adresinin doğruluğu şartı aranmaz. Başsavcılar ve yetkili merciler ihbarcı veya şikâyetçinin kimlik bilgilerini gizli tutmak zorundadır.
Yasal haklarınızı en üst seviyede koruyup kullanabilmeniz için önemli gördüğünüz konularda mutlaka profesyonel destek almanız, bu anlamda bir avukatla anlaşmanız kesinlikle tavsiye edilir.

iarslan

Mahkeme, merci tecavüzü olarak nitelemiş ve önce İdareye başvurulması gerektiği kararı ile, dilekçenizi idari merciye göndermiş. İdare, 60 gün içinde size talebiniz ile ilgili olumlu olumsuz bir cevap verebilir, ya da hiç cevap vermeyebilir. Siz bu aşamada idare bir cevap verirse bu cevabı, cevap vermezse zımnı red işlemini dava konusu edebilirsiniz.