Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

25 Kasım 2024, 13:26:56

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 534
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 498
Total: 498

Kira Kontratı Feshinâmesi

Başlatan subutibey, 10 Haziran 2014, 16:22:34

« önceki - sonraki »

subutibey

Merhaba,
15.04.2014 tarihinde bir ev kiraya verdim.  Mayıs ayı kirası geldiğinde kendisine ulaşamadım, kira kontratı üzerinde verdiği iş adresi sahte çıktı. 8 gün sonra ulaştığımda vergi borcundan dolayı nezarette kaldığını ve bu sebeple kendisinin dönemediğini, kirayı 3 gün sonra ödeyeceğini belirtti. ben de evi satacağımı ifade ettim. daha sonra tekrar telefonla arayarak "nede olsa evi satacaksınız bu sebeple 15.06.2014'de ben evden çıkayım, vermiş olduğum depozito da 2. ay kirası olsun " dedi.   (kiracım bekar ve evi büro olarak kullanıyor, evde sadece koltuk ve bir masası var.) bunun üzerine kiracı ile  "Kira kontrat Feshinâmesi" düzenledik, bu feshinamede, ibralaştığımızı ve 15.06.2014 tarihinde evi boşattığını ve anahtarın tarafıma teslim edildiğini beyan eden bir cümle de ekledim.

Sorum: 15.06.2014 tarihinde evden ayrılmaz ise ne yapmam gerekir. Teşekkür ediyorum..


Adnanoğuz

Yasal olan herşey elinizde mevcut evinize cilingir getirin ve mevcut kilidi değiştirin ,sizden nediye davacı olacakki,büyük ihtimalle kalan eşyalarını alacakdır.

baharuluy

#2
Söz konusu mesken ya da evin kiralanması işleminde mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan sözleşme niteliğinde ki resmi belgeye kira kontratı denir. İki taraf arasında imzalanan kira kontrat ile taraflar kira süresi boyunca bir takım hak ve sorumluluk sahibi oluyor. Bu kontrat noter eşliğinde imzalanabileceği


gibi istendiği taktirde kendi aralarında da imzalanabiliyor.

Herhangi bir taşınmazın yani konutun kiralanmasında taraflar arasında genel anlamda yıllık olarak imzalanan kira kontratları, kontratın süresinin sona ermesi ile feshedilmiş olmuyor, kira kontratı aynı şartlar kapsamında 1 senelik bir süreç daha eklenmiş oluyor.

Ev sahibi kira kontratı hazırlarken görevli ve yetkili mahkemeyi, artış oranını ve hangi hususların kira kontratının maddelerine aykırı olarak kabul edileceğini ve fesih durumunu doğurabilecek sebepleri açıkça maddeler halinde belirtmesi gerekmektedir.