Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 02:16:05

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 345
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 80
Total: 80

miras geri alına bilir mi?

Başlatan bysykoom, 07 Temmuz 2012, 14:18:22

« önceki - sonraki »

bysykoom

dedem 10 yıl önce ölmüş. Babam dedemin cenazesine gittiğinde kardeşleri miras için çağırmış baba üzüntüsünde alkol almış ve gittiğinde alkollüymüş. kardeşleri babama dedemin evinin vermişler ardından amcam dedemin evi için babam akollüyken kağıt imzalatmış. Büyük bahçeli evi 10-12 milyara almış. Miras geli alınabilirmi şimdiden teşekürler.10 yıl sonra ben olayları yeni öğrendim ve yapılabilecek birşey varsa yapmaya calışacağım

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yapkardeşleri babama dedemin evinin vermişler ardından amcam dedemin evi için babam akollüyken kağıt imzalatmış. Büyük bahçeli evi 10-12 milyara almış.

Tapulu bir taşınmazdan mı bahsediyorsunuz? Tapulu ise tapuda da devir işlemi yapılmış mıdır? Sorunuza cevap verilebilmesi için öncelikle bu hususların açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

bysykoom

babama mirastan ev kalıyor tapulu taşınmaz. babam alkollüyken kağıta imza attırarak 10-12 milyara amcam tapuyu kendi üstüne alıyor.10-12 milyarı taksit olarak gönderiyor.babama 10-12 milyar ödeme yapmış amcam.birden fazla imza attırmış.şu an ev amcama ait gözüküyor.

Avukat

Konuyla ilgili Medeni Kanun ve Borçlar Kanunu'ndaki hükümler şu şekildedir:

     TÜRK BORÇLAR KANUNU

     IV. İrade bozukluğunun giderilmesi
    Madde 39- Yanılma veya aldatma sebebiyle ya da korkutulma sonucunda sözleşme yapan taraf, yanılma veya aldatmayı öğrendiği ya da korkutmanın etkisinin ortadan kalktığı andan başlayarak bir yıl içinde sözleşme ile bağlı olmadığını bildirmez veya verdiği şeyi geri istemezse, sözleşmeyi onamış sayılır.
   
    Aldatma veya korkutmadan dolayı bağlayıcılığı olmayan bir sözleşmenin onanmış sayılması, tazminat hakkını ortadan kaldırmaz.

     TÜRK MEDENİ KANUNU

     D. AYIRT ETME GÜCÜ
     
     Madde 13 - Yaşının küçüklüğü yüzünden veya akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk ya da bunlara benzer sebeplerden biriyle akla uygun biçimde davranma yeteneğinden yoksun olmayan herkes, bu Kanuna göre ayırt etme gücüne sahiptir.
     
     III. FİİL EHLİYETSİZLİĞİ
         
     1. GENEL OLARAK
     
     Madde 14 - Ayırt etme gücü bulunmayanların, küçüklerin ve kısıtlıların fiil ehliyeti yoktur.
     
     2. AYIRT ETME GÜCÜNÜN BULUNMAMASI
     
     Madde 15 - Kanunda gösterilen ayrık durumlar saklı kalmak üzere, ayırt etme gücü bulunmayan kimsenin fiilleri hukuki sonuç doğurmaz.


Babanız tapuda devir esnasında da alkollü değildi muhtemelen. Memur böyle bir işleme zaten izin de vermezdi. Bu durumda devirle ilgili bir dava açılması işin en başından beri çok çok zor. Tazminatla ilgili bir dava bakımından da devir tarihinin üzerinden on yıl gibi uzun bir sürenin geçmiş olması karşısında hukuken bir şey yapılamayacağını söyleyebilirim. Kolay gelsin...