Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

23 Kasım 2024, 06:13:30

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 503
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 383
Total: 383

ödenmeyen senet için işlem başlatma

Başlatan gyildirim, 29 Ağustos 2012, 16:25:58

« önceki - sonraki »

gyildirim

Mrh.müşteriden imzalı 30.000TL lik senetim var.imzalı açık senetlerimde var.bütün senetlerin günü geçti.ancak karşı taraftan herhangi bir ödeme yapılmadı.bende avukatımla görüştüm.avukat bana kişinin üzerinde herhangi bir mülk yoksa birşey alamayacağımı söyledi.ben müşteriden tahsilat yapabilmek ya da en azından caydırıcı olması niteliğinde hapis cezasıyla yargılanmasını istiyorum fakat avukatım bu konuda bana pek yardımcı olmuyor.bu konuda bana yardımcı olabilecek önerileriniz nedir

Avukat

Merhabalar.

Alıntı Yapavukatımla görüştüm.avukat bana kişinin üzerinde herhangi bir mülk yoksa birşey alamayacağımı söyledi.

Evet, avukatınız doğru söylemiş. Ancak kişiyi çok yakından tanımıyorsanız (ki bazen yakından tanısanız bile), üzerine kayıtlı araç ve taşınmaz olup olmadığını tespit edebilmek için de icra takibi yapılması gerekecektir. Ayrıca bazı borçlular için icra takibi tek başına caydırıcılık özelliğine de sahip olur; öyle ki böyle bir durumda evine/iş yerine haciz gelmesin diye samimiyetle borcu ödeme yoluna girecek birçok borçlu vardır denebilir. Dolayısıyla ben yeri yurdu bile belli olmayan ve/veya iflas ettiği bilinen borçlular dışında icra takibi yapılmasını faydalı görürüm.

Alıntı Yapben müşteriden tahsilat yapabilmek ya da en azından caydırıcı olması niteliğinde hapis cezasıyla yargılanmasını istiyorum fakat avukatım bu konuda bana pek yardımcı olmuyor.

Bir kişinin borcu ne kadar olursa olsun, sadece borcun ödenmemesi, tek başına hapis cezası gibi bir yaptırımla karşılaşmaz. Yani bir borcun ödenmemiş olmasının doğrudan yaptırımı hiçbir şekilde hapis cezası değildir. Hapis cezası, icra takibi yapıldıktan sonra borçlunun şartlarına uygun bir borç ödeme taahhüdünde bulunmasına rağmen tahhüdünü ihlal etmesi ya da yedi emin sıfatıyla kendisine bırakılan hacizli malları izinsiz başka bir yere nakletmesi gibi istisnai durumlarda devreye girer. Bunun dışında borcunu ödemeyen bir borçlunun hapis cezasıyla karşılaşma ihtimali mevcut değildir.

Alıntı Yapbu konuda bana yardımcı olabilecek önerileriniz nedir

Yukarıda belirttiğim gibi, icra takibi yapmanızı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin...