Son yazılar

Welcome to Hukuk Forum Sitesi - Hukuk ve hayata dair her şey!. Please login or sign up.

22 Kasım 2024, 21:10:48

Login with username, password and session length
Üyeler
Stats
  • Toplam İleti: 8,886
  • Toplam Konu: 4,420
  • Online today: 425
  • Online ever: 648
  • (29 Eylül 2024, 09:37:03)
Çevrimiçi Kullanıcılar
Users: 0
Guests: 370
Total: 370

yeni evsahibi olarak kiracıyı çıkaramıyorum

Başlatan yeşimipek, 09 Ekim 2012, 16:27:46

« önceki - sonraki »

yeşimipek

yusuf bey merhaba. yaklaşık 15 gün önce bir daire satın aldık. içindeki kiracıya da evi bu ay sonuna kadar boşaltmasını söyledik. Ancak ihtarname çeksek bile boşaltmayacağını, istersek dava açabileceğimizi, mahkemenin birkaç ay sürdüğünü söyleyerek aba altından sopa gösterdi. Kiracı ile eski evsahibi arasında kira kontratı yapılmamış. Zaten  kiraları da düzenli ödemiyormuş. biriktirerek elden veriyormuş. söz konusu evi krediyle aldık. oturmaya devam etse bile bu şekilde kira ödemesi halinde mağdur olacağız. Söz konusu evde annemiz oturacak. belli ki kiracı bizi çok üzecek. yeni evsahibi olarak izleyeceğimiz yöntemi anlatırsanız çok seviniriz. şimdiden çok teşekkür ederiz.

Avukat

Merhabalar.

Alıntı YapAncak ihtarname çeksek bile boşaltmayacağını, istersek dava açabileceğimizi, mahkemenin birkaç ay sürdüğünü söyleyerek aba altından sopa gösterdi.

Maalesef açılacak bir tahliye davasının birkaç ay sürdüğü gerçektir.

Alıntı YapKiracı ile eski evsahibi arasında kira kontratı yapılmamış. Zaten  kiraları da düzenli ödemiyormuş.

Kiracının ödemediği her ay kirası için (ödeme gününden beş gün geçtikten sonra) kiracıya ihtar gönderin, akabinde ödeme olmazsa, tahliye talepli icra takibi başlatın. Kiracı ödeme emrinin kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde borcu ödemezse, bu sefer doğrudan tahliye davası açma hakkı elde ederseniz. Aşağıda belirttiğim yolla birlikte mutlaka bu yolu da deneyin, zira bu yol daha hızlı netice verir.

Alıntı YapSöz konusu evde annemiz oturacak.

6098 Sayılı yeni Borçlar Kanunu'nun aşağıda tam metni yer alan 351. maddesine göre annenizin eve ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açacağınızı taşınmazı satın aldığınız tarihten itibaren bir aylık süre içinde kiracıya noter aracılığıyla bildirin. Bu bildirimden altı ay sonra tahliye davası açılabilir. Kolay gelsin...


b. Yeni malikin gereksinimi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.

Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.

2. Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

MADDE 352- Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir.

Kiracı, bir yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde; bir yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde kira bedelini ödemediği için kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına sebep olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve bir yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde, dava yoluyla kira sözleşmesini sona erdirebilir.

Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden başlayarak bir ay içinde sözleşmeyi dava yoluyla sona erdirebilir.

yeşimipek

İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SÖYLEDİKLERİNİ YAPACAĞIM...